• El consistori programa una completa jornada d’activitats el dissabte 8 com a avantsala al Dia de la Comunitat Valenciana

Amb motiu de la pròxima celebració del 9 d’octubre, l’Ajuntament de Benicàssim ha preparat un programa d’actes per a commemorar el Dia de la Comunitat Valenciana i que inclou la tradicional cercavila, tallers i focs artificials.

Com a avantsala al dia festiu, des del consistori hem programat tallers de balls populars i jocs tradicionals que s’uneixen al tradicional acte del 9 d’octubre amb el qual recordem tot allò que ens uneix com a valencians i reforça els nostres senyals d’identitat”, ha explicat l’alcaldessa, Susana Marqués. Així, el dissabte 8 a partir de les 17.30 hores, la plaça Constitució acollirà el taller de balls tradicionals a càrrec de l’Agrupació Folklòrica El Cremaller. Durant al voltant d’una hora, membres de l’agrupació ensenyaran als assistents el ball del Cremaller i alguna jota senzilla. A partir de les 18.30 hores serà el Casal Jove l’encarregat de realitzar tallers en la mateixa Plaça Constitució i a partir de les 22.15 hores, el so de tambors marcarà el ritme des del carrer Sant Tomàs fins a l’avinguda Barcelona on a les 23.00 hores es procedirà al tret d’un castell de focs artificials.

Però abans de tot això, el 8 d’octubre al matí se celebrarà el Dia de la Bicicleta que les inclemències meteorològiques va motivar la seua suspensió durant la setmana de festes per Sant Tomàs de Villanueva. Així, a partir de les 11.00 hores els participants es congregaran en la pàrquing del Clot des d’on començarà el recorregut pels carrers del municipi. En finalitzar es procedirà al sorteig de diferents premis entre els ciclistes participants.

Així mateix, el públic infantil també té l’oportunitat de participar en l’activitat “El Tresor de la Torre de Sant Vicent” el dia 8 a les 12.00 hores. L’activitat recomanada per a menors de 5 i 10 anys consisteix en un joc en el qual, a més de conéixer la història i característiques de la Torre de Sant Vicent, els participants es divertiran desxifrant uns plans per a trobar un valuós tresor. L’activitat inclosa en la iniciativa “Benicàssim Kids” té un cost de 2,50 euros i les entrades es poden adquirir en https://turismo.benicassim.es/eventos/.

Quant a la commemoració del 9 d’octubre, el dia de la Comunitat Valenciana tindrà lloc la tradicional cercavila que comptarà amb la participació de les reines de les festes, Andrea Pérez i Marta Vicente, els festers i les festeres, així com les autoritats municipals encapçalades per l’alcaldessa, Susana Marqués, la colla de Dolçainers i Tabaleters, Gegants i Cabuts, l’Agrupació Folklòrica El Cremaller i la Unión Musical Santa Cecília de Benicàssim. La cercavila començarà a les 11.30 hores en la plaça de les Corts Valencianes i al migdia tindrà lloc l’acte institucional en la plaça País Valencià.

Finalment, el Teatre Municipal Francesc Tárrega acollirà el concert de la Maria que arriba a Benicàssim amb la seua gira “El que està per vindre”, homenatjant la cançó tradicional valenciana i els seus referents. El concert tindrà lloc el 9 d’octubre a les 19.00 hores i les entrades a un preu de 3 euros es poden adquirir en la web municipal https://benicassimcultura.es/.