• La tradició copa la programació de la jornada festiva a Benicàssim pel dia del patró de l’Església

Benicàssim celebra hui el dia gran en honor al patró de l’església Sant Tomàs de Villanueva. Els veïns i les veïnes han mostrat el seu fervor acudint a la missa del migdia i a continuació la imatge de Sant Tomàs de Villanueva ha eixit al carrer per a presidir la processó que ha recorregut els carrers Sant Tomàs, La Pau i Bayer. El tradicional acte ha comptat amb la presència de les reines Andrea Pérez Alonso i Marta Vicente Martí, els festers i les festeres Rucsandra Stefania Stan, Lucía Ventura Valiente, Paula Marzá Torres, Saül Royo Pallarés, Daniel Andrés Folch, Javier Segarra Gómez, Beatriz Borrás Rodríguez, Marc Villegas Julve, Sara Escrig Vidal, Mateu Langa Omedes i Hugo Mateu López. Tots ells han estat acompanyats per les autoritats municipals encapçalades per l’alcaldessa, Susana Marqués, així com per desenes de veïns que han acudit a acompanyar la imatge del sant. En finalitzar la processó, s’ha procedit al tret d’una traca en la plaça dels Dolores.

A més dels actes tradicionals en honor a Sant Tomàs, l’activitat festiva continuarà aquesta vesprada i, d’una banda, el públic infantil tindrà una cita amb l’espectacle de la Ludoneta “Tot és un joc” amb una selecció d’activitats de joc molt diverses.

La cultura també serà present aquesta vesprada, en aquest cas en el Teatre Municipal amb sainets valencians, representats per la companyia de Teatre Fadrell. L’Associació La Canastilla realitzarà una rifa a benefici dels damnificats pel volcà Cumbre Vieja de la Palma.

La jornada també inclou tardeo amb Resilientes i la programació està previst que finalitze en el recinte firal amb l’espectacle Operació Homenatge.

Per a demà divendres el programa festiu inclou de nou activitat en el recinte taurí amb entrada i exhibició de bestiar boví a les 13.30 hores, desafiament taurí vespertí i vaques i bou embolat a la nit, mentre que el públic infantil podrà gaudir de l’espectacle Canta i balla amb Lunita, Five Cover Band posarà la nota musical en el recinte firal a l’hora del tardeo i a la nit està previst la desfilada de disfresses i l’actuació de l’orquestra Kinky Band.