• Torna als carrers de la ciutat, després de dos anys, la tradicional desfilada dels cabuts de la Mercè, com a diversió dels més menuts
  • L’Ajuntament repartirà 1.500 aplaudidors perquè la particular batalla es lliure amb seguretat

Amb l’arribada de la festivitat de la Mercè torna a celebrar-se a Borriana la popular festa dels cabuts de la Mercè pels voltants de la parròquia i del Centre Municipal de Cultura, que atraurà la participació de centenars de xiquets i xiquetes de la ciutat, per a continuar amb la tradició de simular una batalla a bastonades contra les figures dels cabuts.

Divendres que ve 23, vespra de la festivitat de la Mercè, serà quan la tradició torne amb l’esperada, divertida i particular trobada entre els xiquets i xiquetes de Borriana i els cabuts, que tornen a perseguir-los pels carrers per on discorre l’arrelada cercavila.

Precisament, perquè la lluita entre els més xicotets i els cabuts de Borriana torne a lliurar-se, però amb seguretat i diversió, l’Ajuntament de Borriana, a través de la Regidoria de Turisme, repartirà 1.500 aplaudidors, material que es va incorporar en la celebració en 2016, per a minimitzar els riscos de lesions i procurar que cada vegada més xiquets i xiquetes s’atrevisquen a participar en la festa.

Per a la qual cosa, divendres de vesprada, a partir de les 18.45h, començaran a repartir-se al costat del CMC la Mercè i mitja hora més tard, a partir de les 19h, els cabuts iniciaran el recorregut pels carrers més pròxims en la mateixa plaça de la Mercè i gaudiran un any més d’una nova festa de forta tradició popular a la ciutat.

El dissabte 24 de setembre tindran lloc els principals actes de major solemnitat en honor a la Mare de Déu de la Mercè, a les 19h la missa i, a continuació, la processó en què solen participar els veïns i veïnes del barri i del conjunt de la ciutat per a honrar la Mercè i així complir amb la llarga tradició dels actes tant religiosos com populars que en el seu honor se celebren cada any a finals de setembre a la capital de la Plana Baixa.

El mateix dia, la música i la tradició popular també tindrà el seu espai, amb la Colla de dolçainers i tabaleters de Borriana que faran ballar just a les portes de l’església de la Mercè els 6 gegants, Mercè i Blai, Blaiet i Mercedetes, Artal i Seidia, al costat dels 2 gegantons. Tots ells se sumen a la celebració a través de l’Associació de Gegants i Cabuts de Borriana, i també participaran desfilant en la processó.