La Clavaria de Sant Roc 2022, amb Francisco Dauder com a Clavari Major, comptant amb la col·laboració de l’Ajuntament de Burjassot, des de la Regidoria de Festes dirigida per Manuel Pérez Menero, ja ho té tot preparat per a iniciar, el dimecres 3 d’agost, les festes en honor al patró del municipi, Sant Roc.

El tret d’eixida de les festes es donarà amb els trasllats del Sant que visitarà els barris de Burjassot acompanyat de la música de l’Agrupació Musical Los Silos i de totes les veïnes i els veïns que vulguen seguir el seu ritme. Com és habitual, també les tretze comissions falleres del municipi rebran al patró en els seus casals. Tots els trasllats començaran a les 20.00 hores.

El primer trasllat tindrà el dimecres 3 d’agost, eixint el patró des de l’Ermita de Sant Roc i acabat el seu recorregut en la Parròquia de Sant Joan de Ribera. Aquest dia visitarà les Falles Fermín Galán i García Hernández- Primavera, Mendizábal i Mestre Lope- Josep Carsí.

Un dia més tard, el dijous 4 d’agost, eixint de la Parròquia de Sant Joan de Ribera, visitarà les Falles María Ros- Sant Tomàs i Nàquera- Lauri Volpi, acabant el seu recorregut en la Parròquia de la Santíssima Trinitat. Des d’aquesta mateixa parròquia tornarà a eixir el divendres 5 d’agost a les 20.00 hores en direcció a la Parròquia de Sant Josep Obrer, visitant prèviament la Falla Pi i Margall- Arturo Cervellera, l’Associació Andalusa Al-Andalus 25 Burjassot, la Falla Isaac Peral- Misser Domingo Mascó i la Clavaria de Santa Gema.

Entrant ja en el cap de setmana, el dissabte 6 d’agost, Sant Roc eixirà de la Parròquia de Sant Josep Obrer per a visitar el Barri de les 613 Vivendes i seguirà el seu recorregut, fins a arribar a la Parròquia Sagrat Cor de Jesús, visitant les Falles Llibertat- Teodoro Llorente i Domingo Orozco- Bailèn. Des de la Parròquia del Cor de Jesús, el diumenge 7 d’agost es dirigirà a la Parròquia de La Nativitat parant primer en les Falles Cristóbal Sorní- Mestre Fernando Martín i Espartero- Maestro Plasència.

Els dos últims trasllats del patró seran el dilluns 8 d’agost, amb eixida des de la Parròquia de la Nativitat, acabant el seu recorregut a l’Església de Sant Miquel Arcàngel visitant les Falles Mariano Benlliure- Séquia de Tormos i Plaça del Pouet i el dimarts 9 d’agost, quan el Sant tornarà a l’ermita després de visitar la Llar Sequera eixint des de la Parròquia de Sant Miquel Arcàngel.

Una vegada finalitzats els trasllats, a partir del dimecres 10 d’agost, començaran les activitats infantils, musicals i tradicionals, com la Baixada Infantil, fins al 16 d’agost, dia gran a Burjassot.

PROGRAMA DE FESTES