• L’alcaldessa destaca la importància de la seguretat en la costa i el treball per a posicionar la ciutat com a destinació turística

El servei de salvament i socorrisme de les platges de Castelló s’activa demà, 1 de juny, i estarà operatiu fins al pròxim 30 de setembre, en horari d’11.00 a 20.00 hores. A més, de manera excepcional, es prestarà el servei de salvament i socorrisme la Nit de Sant Joan, des de les 20.00 hores del 23 de juny fins a les 01.00 hores del 24 de juny.

«Demà s’activa el servei de salvament i socorrisme en el Serradal, el Gurugú i el Pinar, amb un dispositiu que busca garantir la seguretat i protecció dels usuaris de les platges de Castelló, durant els mesos de juny, juliol, agost i setembre», ha explicat l’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco. «Continuem treballant per a posicionar a Castelló com a destinació turística i la seguretat en aqueix sentit és prioritària», ha destacat l’alcaldessa.

Per a aquesta temporada estival, s’han millorat els equipaments, amb noves torres de vigilància de fusta, un nou vehicle tot terreny SSV (Side by Side), una nova moto nàutica i una llanxa semirrígida per a salvament. A més, una altra novetat és que el personal del servei de salvament i socorrisme podrà utilitzar la Xarxa Comdes, la xarxa de Comunicacions Mòbils Digitals d’Emergències i Seguretat de la Comunitat Valenciana, de manera que estaran connectats amb les seues emissores directament amb la resta de serveis de seguretat i emergències, com la policia, protecció civil o bombers.

Respecte a les instal·lacions fixes, es mantenen les d’altres estius, i hi haurà quatre postes sanitàries situades en els passejos marítims, que permeten l’assistència sanitària a les persones indisposades o accidentades i l’atenció al públic en general. Dos seran a la platja del Pinar, una altra en el Gurugú i una altra en el Serradal. També hi haurà set torres de vigilància, que permeten la vigilància en altura dels banyistes, amb fàcil accés a l’aigua. Quatre torres estaran en el Pinar, una en el Gurugú i les altres dues a la platja del Serradal.

Així, la seguretat i protecció dels usuaris de les platges de Castelló aquest estiu, que depén del Servei de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvament, i Protecció Civil, de l’Ajuntament de Castelló, es garantirà mitjançant la realització d’activitats de prevenció, vigilància, intervenció, salvament i primera assistència sanitària en cas d’incidents. A més, el servei contempla l’assistència, seguretat i protecció del bany dels usuaris amb discapacitat. Respecte al bany adaptat, hi haurà un lloc habilitat a la platja del Pinar.

També es contempla un sistema de megafonia a les platges, la principal finalitat de les quals és proporcionar informació per a la protecció de vides dins d’una o més àrees especificades, en una emergència, mitjançant l’emissió intel·ligible d’informació sobre les mesures a preses en situacions excepcionals.