Betlem al saló de cristall de l´Ajuntament de València | Imatge d´arxiu
  • L’Ajuntament ha convocat el procés per a seleccionar el projecte de disseny, realització, muntatge i desmuntatge d’este grup escultòric
  • El termini de presentació de projectes finalitza el 17 d’octubre
  • La ciutadania també podrà gaudir d’altres dos pesebres, un s’instal·larà a la plaça de la Reina i un altre a la de l’Ajuntament

L’Ajuntament de València ha convocat el procés de selecció del projecte per al disseny, realització, muntatge i desmuntatge del pesebre artístic que enguany s’exposarà, entre l’1 de desembre i el 5 de gener de 2024, en el Saló de Cristall de l’Ajuntament amb motiu de les festes de Nadal. El termini de presentació de projectes finalitza el 17 d’octubre i es formalitzarà en les dependències del Servici de Festes i Tradicions, que ha acordat una despesa pluriennal d’uns 9.000 euros (7.865,00 € del Pressupost d’enguany) per a costejar esta tradició.

El regidor de Festes i tradicions, Santiago Ballester, ha recordat que “amb motiu de la celebració de les festes de Nadal i Reis, l’Ajuntament de València duu a terme diverses activitats que promouen la difusió de la cultura i el patrimoni festiu entre la ciutadania, i entre estes activitats s’inclou la instal·lació d’un pesebre artístic al Saló de Cristall, el qual es visitat per gran part de la ciutadania de València i visitants de la ciutat”.

“Així mateix -ha continuat el regidor- la ciutadania podrà gaudir d’altres dos betlems municipals”. “Ja que a la plaça de la Reina s’instal·larà el tradicional pesebre monumental que, des que el Gremi d’Artistes Fallers li’l va regalar a l’Ajuntament, fa més de 40 anys, ocupava un lloc destacat en la plaça de l’Ajuntament, fins que l’anterior corporació va decidir traslladar-lo al costat de la Catedral. I en la plaça del Cap i casal s’instal·larà un altre nou, enfront del balcó principal de la casa consistorial”, ha explicat.

Respecte a les actuacions administratives pertinents per a l’organització de la instal·lació del Betlem artístic del Saló de Cristall, segons les bases acordades, podrà participar qualsevol persona física o jurídica amb una experiència acreditada d’un mínim de cinc anys en el disseny, realització i muntatge de pesebres artístics en espais oberts al públic. Així mateix, serà imprescindible que els candidats estiguen al corrent de les obligacions de la Seguretat Social pertinents.

Els projectes que es presenten han de ser, quant a la composició, originals i inèdits, per a dur-se a terme en una superfície mínima de 9 metres d’amplària per 4 de profunditat, i han d’incloure, de manera imprescindible, escenes del naixement (amb el xiquet Jesús, sant Josep, la Mare de Déu, el bou i la mula), l’anunciació dels pastors i l’arribada dels Reis d’Orient.