• L’obra obligada per a aquesta 76 edició serà “Torre de la reina” del compositor valencià, José Salvador González

L’Ajuntament de Cullera ha convocat una nova edició del Certamen Nacional de Bandes de Música ‘Ciutat de Cullera’. La principal novetat d’aquesta 76 edició es la quantia econòmica destinada als premis, ja que el consistori ha decidit augmentar-la 2.400 euros, és a dir passa de 14.600 euros a 17.000.

En concret, la dotació del Primer Premi i Premi Especial del Jurat s’ha incrementat de 6.000 a 8.000 euros, mentre que el Premi a la Millor Desfilada, puja de 1.000 a 2.000 euros. El segon premi i el tercer premi es mantindran amb 4.000 i 3.000 euros respectivament.

«Volem continuar defensant i potenciant la tradició i els valors de la música de banda, una part sens dubte fonamental del nostre patrimoni cultural. Aquest certamen, que és el més antic d’Espanya, està plenament consolidat i la nostra voluntat és que continue sent una de les cites musicals més importants del panorama nacional», ha destacat l’alcalde de Cullera, Jordi Mayor.

A més, el consistori ha decidit que en aquesta 76 edició, que se celebrarà el diumenge 7 d’abril, l’obra obligada per a les bandes participants siga “Torre de la reina” del compositor valencià, José Salvador González.

«Aquest certamen és un dels actes més representatius de les nostres Festes Majors que atrau a més  a més, a molts amants de la música que arriben a Cullera per escoltar aquest ‘enfrontament’ de batutes, partitures i notes musicals», ha assegurat per la seua banda el regidor d’Activitats Musicals, Juan Carlos Alandete.

Cal destacar també que les agrupacions musicals que rivalitzen en el LXXVI Certamen Nacional de Bandes de Música ‘Ciutat de Cullera’ rebran una subvenció de 5.000 euros només per participar. En aquesta edició a més, l’Ajuntament de Cullera compta amb la col·laboració de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana.

El dia del certamen, a més de l’obra obligada, cada banda interpretarà una peça de lliure elecció que podrà tindre una duració entre 18 i 25 minuts.

Quan finalitzen les audicions de les bandes participants i mentre el jurat delibera, els Jardins del Mercat de la localitat seran escenari del tradicional ‘mà a mà’ entre les dos societats musicals locals, la SMI Santa Cecília i la Societat Ateneo Musical de Cullera.

El termini de presentació d’inscripcions per a les bandes finalitza el divendres 15 de desembre, inclusivament. https://cullera.sedipualba.es/tablondeanuncios/anuncio.aspx?id=47660