• Camela, La Pegatina, Álvaro de Luna i Funambulista actuaran en les festes

Comença el compte arrere perquè Cullera visca un dels moments més esperats: les Festes Majors de 2023, que enguany se celebraran del 15 al 23 d’abril. Unes festes que arriben amb molta força i que compten amb una oferta de concerts mai vista fins ara.

Camela, La Pegatina, Álvaro de Lluna i Funambulista encapçalen una programació musical molt variada i pensada per a totes les edats.

«Volem que tot el món gaudisca de les nostres festes, des dels veïns i veïnes de Cullera fins als turistes i visitants que vulguen vindre a conéixer la nostra ciutat i la seua cultura festiva», ha explicat l’alcalde de Cullera, Jordi Mayor.

Enguany l’ajuntament ha apostat per un recinte únic per a tots els concerts, el pàrquing de La Rada, ja que compta amb un major aforament i la previsió d’assistència de públic és elevada davant el gran nivell de les actuacions programades.

El Marítim Festival, orquestres, mascletás i castells de focs artificials, la fira d’atraccions, actuacions musicals infantils, màgia i teatre, entre altres activitats, omplin una agenda que es completa amb els actes més tradicionals de les festes com la Baixà, la processó de Sant Vicent, les aurores de Sant Antoni i del Raval, o el Certamen Nacional de Bandes de Música ‘Ciutat de Cullera’.

«Hem preparat una programació molt completa, seguint la línia de l’any passat, donant-li protagonisme a la música en tots els seus vessants, reforçant la programació per a les xiquetes i xiquets del poble i a més amb l’objectiu de continuar recuperant i mantenint totes les tradicions festives que tenim a Cullera», ha assegurat per la seua part la regidora delegada de Festes, Susi Melià.

Programació Musical

La programació musical comença el dia 13 d’abril a la vesprada amb el concert benèfic a favor de la AECC on Tamara Jerez homenatjarà a Rocío Jurado.

En la ‘Nit de la Baixà, el 15 d’abril, tindrà lloc l’esperat Festival Marítim amb l’actuació dels grups Auxili, El Diluvi, Colomet i Zetak. També tocarà l’orquestra ‘Tokio Band’ en la Plaça de la Llibertat’.

El diumenge 16, en la ‘Nit de l’Aurora del Raval’, a les 22.30, hi haurà un espectacle musical, d’humor i màgia, ‘Mis Dekadas’, en el barri del Raval de Sant Agustí amb la cantant Melody com a artista principal.

Mentre que a les 23:30h arribarà el torn de «Funambulista» en el pàrquing de La Rada. A continuació, a partir de la 01:00h, actuarà ‘El Tio La Careta’.

El dimarts 18 d’abril, sota el títol ‘El gusto es vuestro’, músics de Cullera oferiran un tribut a la gira de Víctor Manuel, Ana Belén, Miguel Ríos i Serrat, als Jardins del Mercat.

El dimecres 19 actuarà un dels grups musicals amb més solera del nostre país, Camela.

Un altre intèrpret que atrau un gran nombre de seguidors és Álvaro de Luna que actuarà el dia 20 d’abril.

El tradicional ball de disfresses se celebrarà als Jardins del Mercat el divendres 21 d’abril i estarà amenitzat per l’orquestra La Pato.

El dissabte 22, Violincheli Brothers, finalistes del programa Got Talent España 2021, actuaran a les 19:30h a la Casa de la Cultura.

En la ‘Nit de l’Aurora de Sant Antoni’, La Pegatina oferirà la seua millor versió en un concert en el pàrquing de La Rada a les 23.30h.

A partir de la 01:30h també en el pàrquing de la Rada, se celebrarà el festival ‘Cullera Reggaeton Nit de l’Aurora’ amb l’actuació entre altres, dels Dj Henry Méndez i Fercho Energy i un final de festa amb ‘Parapa’.

Mentrestant, l’orquestra Montecarlo actuarà a partir de les 00:30h al carrer Pintor Ferrer Cabrera.

Cal destacar que tots els concerts del pàrquing de la Rada, situat en el barri de Sant Antoni, seran gratuïts.

Programació infantil i juvenil

Esment especial mereixen les activitats organitzades per a les xiquetes, els xiquets i la joventut de la localitat ja que des de la regidoria de Festes s’ha tingut en compte totes les propostes plantejades pel Consell Municipal de la Infància i l’Adolescència per a elaborar la programació.

Exhibicions de parkour i de skate, espectacles de màgia i teatre, un concurs de fotografia, el musical Los Addams i el concert de Willfred Energia Humana, són algunes de les activitats previstes en la programació infantil i juvenil d’aquestes Festes Majors.

Fira d’atraccions

La tradicional Fira d’atraccions, oberta des del 31 de març fins que finalitzen les festes, presenta aquest any dues novetats importants: es repartiran tres entrades a cada escolar, en lloc de dos com l’any passat; i a més s’amplia l’edat per a rebre entrades a l’ESO.

Es repartiran, per tant, més de 8.800 entrades gratuïtes entre les xiquetes i xiquets de 0 a 14 anys de Cullera.

Enguany a més, la fira recupera la seua ubicació original, el pàrquing al costat de la rotonda d’Andrés Piles, que ha sigut asfaltat i condicionat.

Pirotècnia

L’Ajuntament de Cullera aposta fort enguany per la pirotècnia perquè veïns i veïnes, turistes i visitants puguen gaudir de les millors mascletàs i castells de focs artificials durant els dies de festa.

Aitana, Zaragozana, Hermanos Caballer, Tamarit i Gironina són les pirotècnies amb les quals ha comptat el consistori per a les seues Festes Majors.

Actes tradicionals

La part lúdica de la programació de les Festes Patronals es complementa com sempre amb els actes més tradicionals de les festes majors de la localitat com són La Baixà, Les aurores de Sant Antoni, del Raval de Sant Agustí i de La Bega-Port, a més de la processó de Sant Vicent i la Pujà.

75 aniversari del Certamen Nacional de Bandes ‘Ciutat de Cullera’

Si hi ha un acte de les Festes Majors de Cullera seguit massivament pels músics, tant de dins com de fora del municipi de la Ribera Baixa, és el Certamen Nacional de Bandes de Música ‘Ciutat de Cullera’ que aquest 2023 compleix 75 anys.

Enguany les dues agrupacions musicals que competeixen són la AMC «Banda de Música de Puertollano» i la Societat Escola Musical Santa Cecília de l’Olleria.

L’obra que hauran d’interpretar obligatòriament les dues bandes participants és l’última creació del compositor alacantí Óscar Navarro: el poema simfònic «Cumbre Alta».