• El consistori prepara una completa i variada programació amb concerts, festivals, teatre així com altres activitats culturals i tradicionals de la localitat.
  • Mayor: «Volem que el poble de Cullera puga gaudir de les seues Festes Majors, del moment de retrobar-nos, d’eixir al carrer, d’abraçar-nos i de tornar a respirar»

La volta de les Festes Majors de Cullera del 2022 serà per la porta gran. L’Ajuntament de Cullera, a través de la regidoria de Festes ha preparat una completa i variada programació perquè tots els veïns i veïnes de Cullera, des dels més xicotets fins als més majors, puguen gaudir de les festes.

«Ens fa moltíssima falta. Hem passat dos anys molt durs i difícils i volem que el poble de Cullera puga gaudir de les seues festes majors,del moment de retrobar-nos, d’eixir al carrer, d’abraçar-nos i de tornar a respirar», ha afirmat l’alcalde de Cullera, Jordi Mayor, durant la roda de premsa de presentació del programa de festes que s’ha celebrat este divendres.

«Volem dir-li al món que Cullera és ací i que volem manifestar la nostra identitat de poble» ha afegit el primer edil, qui a més ha tingut unes paraules de solidaritat cap al poble d’Ucraïna per la greu situació que està vivint en estos moments. En este sentit, Mayor ha recordat la campanya de recollida d’ajuda humanitària que s’està duent a terme en la localitat des d’este dilluns.

Una programació especial

La programació de les Festes Majors, que tindran lloc del 23 d’abril a l’1 de maig, s’ha fet, segons la regidora delegada de Festes, Susi Melià, “pensant en tots els públics i amb la intenció que arribe a tots i cadascun dels barris de la localitat».

«Es tracta d’unes festes que tornen amb molta intensitat i ganes. Hem volgut donar rellevància a les festes infantils i apostem també per la música amb els concerts, musicals i festivals passant també per les tradicionals certàmens», ha explicat Melià.

Actuacions musicals

Enguany el cap de cartell dels concerts programats per a aquests dies és Ana Mena, qui actuarà el 28 d’abril. La cantant i actriu malaguenya va començar la seua carrera en 2009 i a l’any següent es va proclamar guanyadora del musical de Disney “My camp rock 2”. El seu primer single “No soy como tú crees” la va llançar a la fama.

Dins del Marítim Festival, cal destacar la presència dels alzirenys “La Fúmiga”, la banda referent del pop i de la música en *valencià.

Un altre dels plats forts serà l’actuació de la mítica banda madrilenya ‘Los Secretos’. La banda dels Urquijo arribarà a Cullera el dia 24 d’abril amb la seua gira ‘g20/22’, en la qual segur que sonaran els grans temes de la banda com “Pero a tu lado ” o els seus “Ojos de gata”.

A més estes festes majors comptaran amb dos tributs molt especials. D’una banda el dia 26, Serafín Zubiri, el que fora representant d’Espanya en Eurovisió els anys 1992 i 2000, oferirà un tribut especial a la figura de Nino Bravo, mentre que el dia 30 serà moment per a realitzar un tribut a Mecano amb l’espectacle “Me cuesta tanto olvidarte”.

Finalment i com fi de les actuacions musicals d’estes festes majors, tindrà lloc en la nit de l’Aurora la presentació especial del Medusa Sunbeach 2022, amb la presència d’alguns dels més reconeguts Dj del panorama electrònic valencià.

Dins de la programació infantil destaquen els dos musicals: “Día de los muertos” inspirat en la pel·lícula de Disney Coco, amb Alfonso La Cruz d’OT2018, i “Toys. Una història de joguets” que es representaran els dies 27 i 29 d’abril respectivament.

Un cartell especial per a aquest any de retorn

Enguany les Festes Majors de Cullera tenen com a imatge una obra de Jaume Gubiana Escudé escudar titulada ‘Tornem!’. Un cartell que reflecteix la grandiositat de les festes de la capital turística de la Ribera amb la presència de la Patrona, la Mare de Dèu del Castell i el propi castell i en el qual es dona un repàs a les principals tradicions de la cultura cullerenca, des del passeig de la Moreneta per la mar a coll dels seus portadors el dia de l’Aurora, la música, danses, la muixeranga, entre altres.

Declaració BIC de les Festes Majors

Cal destacar el treball que s’està realitzant des del consistori perquè les Festes Majors siguen declarades com a Bé d’Interés Cultural.

Des del mes de desembre passat en què va ser aprovat pel ple municipal iniciar l’expedient perquè les festes siguen declarades BIC per part del Consell, el municipi s’ha posat a la feina per a donar una major rellevància així com per a protegir i impulsar turísticament estes celebracions.