• El programa que acosta la cultura a les pedanies este cap de setmana serà present en 7 nuclis urbans
  • Poble Nou acollirà tres de les 9 activitats previstes per als pròxims dies

El programa impulsat per l’Ajuntament per a acostar la cultura a les pedanies de la ciutat reprén les seues activitats este divendres a La Torre. La plaça de la Església d’este nucli urbà serà l’escenari de la primera animació per al públic familiar que este cap de setmana també tindrà una cita en Poble Nou, Benimàmet, El Palmar, Beniferri, Castellar-L’Oliveral i La Punta.

Concretament, el divendres 17, a les 17:30 hores, a la Torre es farà una activitat infantil per a recuperar jocs tradicionals com el sambori o les bitles. I el dissabte l’animació de menors continuarà en Poble Nou, pedania dels Poblats del Nord que acull tres de les 9 activitats programades per als pròxims dies.

La plaça del Ajuntament de Poble Nou albergarà el dissabte, a les 11 hores, un taller d’artesania per a crear jocs de taula de ceràmica i manualitats de paper. A les 12 hores començarà un espectacle infantil anunciat amb el títol “Canta i balla”.

El dissabte 18 a la vesprada, a les 18 hores, en l’amfiteatre del Parc Lineal de Benimàmet la companyia de Dansa Sara Guirado escenificarà la incorporació de València a la ruta de la seda amb balls de diferents llocs del món.

El diumenge 19, a les 11 hores, el taller d’artesania infantil esmentat anteriorment es repetirà en El Palmar. Començarà a les 11 hores al carrer del Crist de la Salut, a l’esplanada que es troba enfront de la Trilladora de Tocaio. Una hora més tard, a les 12 hores, el públic infantil pot gaudir del concert de Tin Robots, banda de rock de València que acosta la música dels Beatles a xiquets i xiquetes, al carrer Vicent Tomàs i Martí de Beniferri.

A la mateixa hora, la música tornarà a Poble Nou. En esta ocasió, la porta de la Església de Sant Bernat Màrtir serà el punt de trobada per als qui vulguen gaudir d’un concert del Cor Sant Yago, sota la batuta de Pau de Luis Alba.

La música també serà la protagonista de les activitats programades el diumenge a les 12.30 hores a Castellar-L’Oliveral i en La Punta. En la primera d’estes pedanies, actuarà el Grup de cambra Marxant; mentre que en la segona se celebrarà el concert infantil “Cantalabruixa” interpretat per Rebombori Cultural.

El regidor delegat de Cultura, José Luis Moreno, ha animat a la ciutadania perquè participe de totes estes activitats incloses en la setena edició de ‘Cultura a les Pedanies’ que contempla la celebració de més de 50 actes d’accés lliure i gratuït. “Els diferents tallers i espectacles permetran dinamitzar l’oferta cultural de la ciutat en diferents emplaçaments de la via pública i facilitarà el seu accés a tota la població, descentralitzant i desestacionalitzant l’activitat cultural de València”, ha recordat.