Assaig Herencia, La Industrial Teatrera, Teatre Zorrilla, Badalona 9.07.2020 Foto Pere Virgili
  • Chema Cardeña i Juan Carlos Garés seran Quevedo i Góngora en ‘La Niebla’
  • ‘Herencia’ és un espectacle en clau de ‘clown’ per a reflexionar sobre el món que volem deixar
  •  Som Menuts acomiada la temporada diumenge amb l’espectacle ‘Paraules a les butxaques’, de Los Combi

La Conselleria de Cultura acomiada el mes de maig amb tres espectacles de teatre i circ que ompliran el Teatre Arniches del 27 al 29 de maig.

L’Institut Valencià de Cultura ofereix a Alacant un cap de setmana en què tant el públic adult com l’infantil trobaran propostes molt atractives. La delegada territorial de l’IVC, Alicia Garijo, ha comentat que «estem ja enfilant la recta final de la programació i ens encanta poder oferir en aquesta traca final un cap de setmana tan ple de propostes en què, una vegada més, el públic familiar té un especial protagonisme».

El divendres 27 de maig, a les 20.30 hores, l’Arniches rep a una de les companyies més importants de l’escena valenciana. Arden Producciones torna a Alacant amb ‘La Niebla’, de Chema Cardeña.

Chema Cardeña i Juan Carlos Garés ofereixen un gran duel interpretatiu en el qual ens traslladen a la Còrdova de 1627 per a gaudir de la trobada entre Luis de Góngora y Argote i Francisco Quevedo. Un retrobament que detonarà els conflictes, els deutes pendents i els records, a vegades alegres, i d’altres, no tant. No estaran sols, també es retrobaran amb altres personatges que van formar part de les seues vides en el Madrid dels Àustries: el dramaturg Lope de Vega; la gran còmica Jusepa Vaca, ‘la Gallarda’; María de Zayas, i fins i tot el mateix rei Felip IV.

Cardeña, que també dirigeix la producció, ens parla del pitjor enemic de l’home: la pèrdua de la memòria i els records; en definitiva, de ‘La Niebla’.

El dissabte 28 de maig, a les 20.30 hores, La Industrial Teatrera ofereix ‘Herencia’, un espectacle circense, dirigit a grans i menuts, en el qual la figura del ‘clown’ adquireix el protagonisme per mitjà dels seus dos protagonistes, interpretats per Jaume Navarro i Mamen Olías.

‘Herencia’ és un espectacle en clau de ‘clown’ sobre el món que deixem; un viatge tendre i divertit per a transformar la nostra herència i que convida a la reflexió sobre el món que volem deixar. No és un espectacle infantil, però és un espectacle ideal per a gaudir-ne en família.

Som Menuts s’acomiada de la temporada 2021-2022 amb la companyia valenciana Los Combi el diumenge 29 de maig a les 12 hores. ‘Paraules a les butxaques’ és un espectacle de Juli Disla dirigit per Joan Miquel Reig i protagonitzat pel mateix Reig i per Pepa Sarrió.

‘Paraules a les butxaques’ són tres històries pedagògiques, plenes d’imaginació i humor, dirigides als més menuts. Los Combi proposen un viatge en què, acompanyats de la Panderola Bàrbara, la Gallina Agustina i la xicoteta Pepa, els més menuts podran descobrir la màgia dels noms, els números i els colors.

Venda d’entrades:

‘La Niebla’:
consultar ací

‘Herencia’
consultar ací

‘Paraules a les butxaques’
consultar ací