• Carlos Galiana considera “fonamental el treball dels artistes fallers, que han sigut protagonistes centrals de les nostres polítiques de reactivació econòmica durant la pandèmia”

La Junta de Govern Local aprovarà demà una subvenció nominativa al Gremi Artesà d’Artistes Fallers per un import de 70.000 euros amb l’objectiu de col·laborar en el desenvolupament de l’activitat de este col·lectiu, “que –en paraules del regidor de Cultura Festiva, Carlos Galiana, és fonamental per a la supervivència de la nostra festa gran, les Falles”, i ha sigut “protagonista central de les nostres polítiques de reactivació econòmica durant la pandèmia”.

Amb esta ajuda els artistes fallers podran subvencionar servicis, i el manteniment i activitats tant del Museu de l’Artista Faller com del Centre de Documentació de la festa de les Falles. Entre estes servicis es troben els d’electricitat, aigua, telèfon, internet, manteniment d’ascensors, extintors, aparells d’aire condicionat, servicis informàtics, papereria i fotocopiadora o tractaments de neteja i plagues.

També es poden subvencionar cursos, esdeveniments i exposicions dutes a terme pel Gremi Artesà d’Artistes Fallers; despeses de lloguer, de suport de les activitats i de manteniment del Centre de Documentació de la Festa de les Falles; sessions de dibuix al natural amb models artístics, despeses derivades del disseny, maquetació o impressió de publicacions, i servicis comuns de naturalesa assistencial que el Gremi contracta per a les persones agremiades.

El conveni inclou l’obligació de justificar les despeses, que l’import de la subvenció concedida no supere, en concurrència amb altres ajudes, els projectes subvencionats, i que es realitzen i es paguen enguany.

Galiana ha posat en valor “el suport de l’Ajuntament al Gremi Artesà d’Artistes Fallers, que enguany ha presentat una memòria d’activitats amb la proposta d’actuacions en quatre àrees: la dels servicis per als agremiats, la del manteniment de la seu gremial i les de les activitats relacionades tant amb el Museu de l’Artista Faller com amb el Centre de Documentació de la Festa de les Falles”. “Tot, amb l’objectiu de continuar garantint l’oferta cultural i social que representa l’activitat dels artistes fallers”, ha afegit el regidor.