• Consulta la programació festiva 

La ciutat de Dénia celebra la Festa Major en honor de la Santíssima Sang del 9 al 17 de juliol. Per primera vegada després de la pandèmia, les festes se celebren sense restriccions d’aforament i tornen “amb més força, més il·lusió i més ganes que mai”, en paraules del regidor de Festes, Óscar Mengual. El regidor va assegurar que el programa d’esta Festa Major 2022, que es va presentar ahir a la vesprada a l’ajuntament, “està a l’altura d’una ciutat com Dénia” i es va mostrar “orgullós” de tothom que col·labora per fer-lo possible: la Federació de Moros i Cristians, la Junta Local Fallera, les penyes de bous i la Confraria de la Santíssima Sang.

Mengual va assenyalar com a una de les novetats més destacades d’enguany el fet que hi participaran de la festa tres quintaes: la de 2004, a la qual li toca per edat, i també les de 2003 i 2002, que no van poder gaudir dels seus anys a causa de la pandèmia. En total, vora 650 joves de Dénia hi col·laboraran i gaudiran de la Festa Major, tal com va apuntar el regidor de Joventut, Juan Sapena.

El programa inclou actes per a públics diversos, que es localitzen en cinc escenaris principals. En la Glorieta del País Valencià s’inaugurarà la festa amb el tir del coet anunciador (dissabte 9 de juliol, 13 hores) i se celebrarà, com altres anys, l’Aplec de Danses. Al carrer de la Via hi haurà espectacles familiars i musicals, com el Festival Intergeneracional de la Cançó FIC, el concert de l’Agrupació Artística Musical, la presentació dels nous càrrecs fallers, la nit dedicada a les persones majors o la gala de dansa de l’acadèmia de Miguel Ángel Bolo. Els espectacles dirigits al públic infantil se celebraran en la plaça de Valgamedios i per a la plaça del Consell es reserven actuacions de format més reduït, com els concerts de Judit Neddermann, Xavi  Sarrià o la Babalú Swing Band o el monòleg que interpretarà l’actor Luis Zahera. Per últim, les convocatòries que reuneixen un públic més nombrós, com les discomòbils o l’espectacle piromusical amb què s’acomiada la festa, s’han programat a l’esplanada de Torrecremada.

Este indret serà també escenari d’un concert especial que constitueix un dels plats forts de la programació de 2022: el concert que oferirà Antonio Orozco el 15 de juliol. Les entrades eixiran a la venda, al preu de 20 euros, exclusivament en la plataforma Notikumi.com a partir de demà dimecres, 15 de juny.

Junt amb els regidors de Festes i Joventut, hi van participar ahir en la roda de premsa de presentació del programa tres representants de les quintaes 2002, 2003 i 2004, que van coincidir a assenyalar que estaven “molt contentes i il·lusionades per tenir festes després d’uns anys tan durs” i l’autora del cartell de la festa d’enguany, Laura Reig. La dissenyadora deniera va explicar a grans trets els elements del seu treball, una composició en la qual volia representar els elements més significatius de les festes, com ara la música, els bous, les falles i els quintos, amb dos indrets que identifiquen la nostra ciutat: el castell i el Montgó. Tot englobat en un cercle de colors diferents en què predomina el color granat corporatiu, el de la bandera de Dénia.

PROGRAMA OFICIAL