• A penes hi ha hagut incidents extraordinaris i les jornades van discórrer amb normalitat

Alcoi ha viscut de nou les seues festes de Moros i Cristians del 21 al 24 d’abril d’aquest 2022, després de no poder celebrar-les en 2020 i 2021 a causa de la Covid 19.

Durant tres dies complets i la vesprada del 21 la ciutat es va transformar i va acollir a un gran nombre de visitants que van vindre a gaudir les festes en honor a Sant Jordi. Unes festes en les que cada any hi ha més presència femenina no sols en les esquadres o la diana, també en la resta d’actes com les processons i l’alardo i en les Juntes Directives de les filaes.

Pel que respecta als incidents a penes hi ha hagut successos extraordinaris, cal ressaltar que ahir diumenge a la vesprada va haver-hi un incident mecànic en una atracció infantil en la fira. A causa d’aquest problema va haver-hi quatre ferits lleus que que van ser traslladats a l’Hospital al costat dels seus familiars. La Policia Local també va treballar per a localitzara una xiqueta que es va perdre el dia de les entrades resolent el problema el més ràpid possible. També es va atendre algun ferit molt lleu en l’alardo, cosa habitual.

“Hem viscut unes festes espectaculars, vull donar l’enhorabona a totes les persones que les han fetes possible i agrair el treball de tantes persones no sols en els actes que veiem també en la preparació i com no a totes les forces de seguretat, sanitaris i personal que ha treballat aquestes festes i ho ha donat tot, evitant que hàgem hagut de lamentar cap incident greu”, indica la regidora de Festes, Carolina Ortiz.

Durant els quatre dies de festes la Tourist Info va registrar un nombre similar de visitants als anys anteriors a la pandèmia, en total 1.777 persones. És important assenyalar que el dia dels músics va haver-hi 122 visitants estrangers una xifra molt superior a la del mateix dia de 2019, 35. Una altra dada a ressaltar és el de visitants de la resta d’Espanya el dia de Sant Jordi, 117 per 85 de 2019. Les dades no són definitius ja que falta per comptabilitzar els autobusos i visitants que van arribar els autobusos llançadora que fins demà no estaran disponibles. Les primeres consultes en els establiments hotelers també són de gran satisfacció encara que no han acabat l’informe amb les dades definitives.

Igualment va haver-hi un dispositiu especial de neteja, a més de l’habitual encarregat de la neteja dels vials després dels principals actes, amb la maquinària per a netejar la ciutat del contracte de recollida de residus i neteja, la ciutat va tornar al seu estat habitual el més ràpid possible, tenint en compte la dificultat que presenta netejar els recorregut entre un acte i un altre.

Les festes van tindre un gran seguiment amb més de 100 periodistes acreditats de mitjans tant locals com autonòmics i nacionals que van fer una gran faena professional per a donar a conéixer les nostres festes. A més en les xarxes socials de l’Ajuntament també es va realitzar una cobertura amb una gran repercussió, en total un abast de 87.057 persones i 70.877 interaccions.

El parc de la Glorieta va acollir la cinquena edició de ‘Tapa i Festa’ amb 20 llocs de venda instal·lats en carpes i food trucks, va obrir del 20 al 24 i va estar plena especialment en les hores de menjar o sopar, donant un servei extra al centre de la ciutat.

Com cada any, aquestes festes també va estar el tradicional Mercat ambulant Sant Jordi que es va situar al llarg del carrer Els Alçamora (fins al centre comercial), i en la plaça Emilio Sala. El mercat ambulant va comptar enguany amb 84 llocs de venda variats, i quatre Food Trucks de menjar gurmet.