• En el concurs participaran 2.000 músics de 26 societats musicals

Hui comencen els concerts del precertamen del 134é Certamen Internacional de Bandes de Música “Ciutat de València”, que es celebraran fins dimecres en sis diferents barris i pobles de la ciutat. La regidora de Cultura i presidenta del comité organitzador, Gloria Tello, ha convidat la ciutadania a gaudir de totes les activitats de la mostra i ha destacat que “dins de la nostra política d’acostar la cultura als barris i pobles de València, hem consolidat l’acostament de la ciutadania a la música de banda per tal que el veïnat la conega, la gaudisca i l’estime”.

Per a esta nit ja hi ha previstes actuacions. La Banda Juvenil del Casino Musical de Godella, dirigida per Fernando Vilella, interpretarà el primer concert  al Mercat de Colón, a les 20.00 hores mentre que, a les 22.30 hores, està previst el concert de la banda Juvenil del Centre Artístic Musical de Moncada, dirigida per Javier Pérez, a la plaça de la Patrona de Borbotó.

La big band “Benijazz”, de l’Agrupació Musical de Benicalap, actuarà dimarts a les 20:00 hores a la pèrgola del parc de Malilla mentre que el Centre Instructiu i Musical de Massanassa interpretarà diverses peces musicals a les 22:30 hores al carrer d’Eugenia Viñes, 24.

El precertamen conclourà dimecres a les 20.00 hores a la plaça de les Bandes de Música, amb la Banda Juvenil de la Unión Musical Porteña, dirigida per Raúl Doménech, i a la plaça de la Mare de Déu, a les 22.30 hores, amb el concert protagonitzat per la Banda Jove de la Societat Unió Musical d´Alberic, dirigida per Carles Samblancat.

La 134a edició del Certamen Internacional de Bandes de Música “Ciutat de València” es celebrarà al Palau de la Música des de dijous 14 fins a diumenge 17 de juliol i hi ha prevista la participació de més de 2.000 músics d’un total de 26 societats musicals. Del total d’agrupacions que actuaran en les distintes categories, 9 són bandes de la Comunitat Valenciana mentre que hi ha una banda de Zamora, d’Ourense, Conca, Huelva i Albacete i una banda estrangera procedent d’Hongria. El Certamen Internacional de Bandes de Música és una trobada musical que té caràcter anual i és la competició amb més quantitat de diners per premis (43.000 euros) i per participació de totes les bandes (84.000 euros).

Podeu consultar tota la programació del 134é CIBM “Ciutat de València” en http://www.cibm-valencia.com/.