• La tradicional ofrena floral a la Verge dels Desamparats torna al Mercat després de dos anys

Els venedors del Mercat Central de València celebraran aquest dimecres, 4 de maig, la seua tradicional ofrena de flors a la Verge dels Desamparats, que es venera en el propi recinte, dins del programa d’actes organitzats per les Cambreres de la Verge del Mercat, amb motiu de la festivitat de la patrona dels valencians.

Els actes en homenatge a La Geperudeta tornen així al Mercat Central, després de dos anys, després d’haver-se suspès en 2020, per la pandèmia, i haver-se celebrat excepcionalment, en 2021, a l’església dels Sants Joans.

L’acte d’homenatge a la Verge començarà aquest dimecres a les 11:15 h -després de la crida amb tabalet i dolçaina a les 10:30 h-, amb la benvinguda per la gerent d’aquest recinte, Cristina Oliete, i la presentació del Rector dels Sants Joans, Gonzalo Albero Alabort. L’acte comptarà amb la intervenció del grup de Albaes -cantades per Mª Se i Manolo, amb Marcial Pierres a la dolçaina i Jonás Pierre amb el tabalet- i conclourà amb la tradicional ofrena floral a la Verge dels venedors del Mercat Central.

Enguany l’acte comptarà amb la presència de Teresa Real i Panisello i Jesús Sànchez-Gómez i Valero, de la Comissió Fallera de Murillo Palomar, comissió amb la qual les Cambreres de la Verge del Mercat van estar treballant, el mes de gener passat, en la visita de la Verge Pelegrina als Sants Joans amb motiu del 135è aniversari de la Falla Murillo Palomar.

La imatge de la Verge estarà exposada en el centre del Mercat des de aquest dimecres fins dimarts que ve 10 de maig.

Les Cambreres de la Verge del Mercat s’ocupen des de l’any 1993 de la cura de la imatge d’aquesta Verge, regal de la llavors alcaldessa Clementina Rodenas, i de la seua exposició al públic sota la gran cúpula amb motiu de la festivitat de la patrona dels valencians, que conclou amb una ofrena floral dels venedors.

Missa en record dels venedors difunts

Aquest divendres, 6 de maig, a les 12:00 h, com cada any, se celebrarà una missa, en la Real Parròquia dels Sants Joans, en record dels venedors difunts del Mercat Central.