• Des de les 18 h de demà, músics i ballarins valencians protagonitzen actes musicals i coreogràfics com a avantsala de la reobertura de l’auditori

El Palau de la Música viurà este dijous, 5 d’octubre, un dels seus dies més especials en reobrir-se a la ciutadania, després de quatre anys tancat i sense activitat musical a les seues sales. L’alcaldessa de València, María José Catalá, acompanyada pel regidor de Cultura José Luis Moreno i el director del Palau, Vicente Llimerá, presidirà el concert de reobertura, que donarà principi a les 19.30 hores a la Sala Iturbi i que estarà protagonitzat per l’Orquestra de València. Prèviament, des de les sis de la vesprada, la reobertura serà antecedida de diversos actes musicals i coreogràfics en diferents espais de l’auditori valencià, protagonitzats per músics i ballarins valencians.

L’Orquestra de València, que torna a la Sala Iturbi després de quatre anys d’itinerància en altres escenaris com Les Arts, Teatre Principal, Almodí o Rambleta, interpretarà el tradicional concert commemoratiu amb motiu del Dia de la Comunitat Valenciana, que serà dirigit pel mestre valencià Álvaro Albiach, i en el qual es recordarà la figura del mestre José Serrano, en el 150 aniversari del seu naixement. La soprano Maite Alberola i la mezzosoprano Sandra Ferrández seran les veus que interpreten les diverses romances i cançons que figuren en el repertori.

D’esta manera, en este concert, dedicat a les abonades i abonats i Amics del Palau, el públic podrà escoltar la ‘Fantasia sobre motius de Serrano’ de Ricardo Lamote de Grignon; la romança ‘Niñas que a vender flores’ de Los diamantes de la Corona de Francisco Asenjo Barbieri, així com del mestre Serrano ‘Que te importa que no venga’ de Los claveles, ‘Escena y farruca’ de Alma de Dios, ‘Canción veneciana’ de El carro del sol i la recuperació de la cançó ‘La Valenciana’, amb arranjaments de Ramón Ahulló.

Ja en la segona meitat es podrà escoltar una selecció d’àries de la cèlebre òpera Carmen de Georges Bizet i les rítmiques i folklòriques ‘Danses de Galanta’ de Zoltan Kodály. Conclourà el programa amb l’Himne de la Comunitat Valenciana que va compondre José Serrano, amb lletra de Maximiliano Thous i seguidament, als Jardins del Palau, tindrà lloc un castell de focs artificials.

D’esta manera es reinicia l’activitat en el Palau de la Música, que tindrà la seua continuïtat l’endemà, divendres 6 d’octubre, amb la repetició del mateix programa que el d’este dijous, sense les activitats prèvies, i que estarà dedicat a la ciutadania.

Posteriorment, el diumenge dia 8, serà la Banda Simfònica Municipal qui interprete un altre concert commemoratiu del 9 d’Octubre, juntament amb els dolçainers Xavier Ricart i Cristina Martí, el tenor Vicente Ombuena i la Colla Mosaic del Conservatori Municipal José Iturbi, sota la direcció de Miquel Rodrigo i Tamarit. El públic podrà escoltar obres de Pascual Villaplana, Ferrer Ferran, Asins Arbó i Murillo.