L’Ajuntament del Perelló ha preparat un programa d’activitats per a commemorar el 9 d’Octubre on s’uneixen tradició i festa. Els actes començaran el dissabte 8 d’octubre amb les ‘Torraes Nocturnes’ i continuaran diumenge 9 amb la hissada de la Senyera i la processó cívica.

Com cada any des de fa més de vint, els veïns i veïnes del Perelló podran participar en les ‘Torraes Nocturnes’, organitzades conjuntament entre el Consistori i les falles Tro i Flama i Poble Vell.

Els perellonencs que vulguen participar poden adquirir els seus tiquets en el Forn del Sol i la carnisseria Aranda. El tiquet, amb un cost de 45€, està pensat per a grups de 8 persones i inclou embotit, pa, llenya, beguda i l’ús de taules i cadires.

Els ingredients podran recollir-se el mateix dia 8 de 19 a 20 hores en el Casal de la Tro i Flama i l’encesa del foc començarà a les 20 hores. Una nit que contarà amb l’espectacle de l’Orquestra la Bèstia.

El diumenge serà el torn dels actes commemoratius de la festa gran de la Comunitat Valenciana.

A les 12 hores tindrà lloc la Baixada de la Reial Senyera pel balcó de l’ajuntament. Quinze minuts després arrancarà la Processó Cívica de la Reial Senyera amb l’acompanyament de l’Agrupació Musical El Perelló, l’Escola de Danses de la Ribera i Tabalina.

A les 12:30 hores, el Cor Ciutat de Xàtiva interpretarà el ‘Te Deum’  a l’Església de Sant Pasqual Bailón. Tot seguit, tindrà lloc l’Ofrena al monument del Mestre Serrano, després de la qual, continuarà la processó cívica fins l’ajuntament.

Una volta a la casa consistorial, es procedirà a la Hissada de la Senyera al compàs de l’himne de la Comunitat Valenciana. Com no podria ser d’una altra manera, la festa arribarà al seu fi amb la disparà d’una mascletà.