• El consistori homenatjarà a la Rectora de la Univeristat de València, Mavi Mestre i a l´esportista local, Mario Sepúlveda Porta

L’Ajuntament del Puig de Santa Maria es prepara per a una celebració especial del 9 d’Octubre, Dia de la Comunitat Valenciana, que posarà de manifest la importància històrica i cultural del poble del Puig en la conformació de la identitat valenciana.

Amb un enfocament en la commemoració dels orígens i la identitat, enguany l’ajuntament ha tornat a celebrar els actes centrals a l’ermita de Sant Jordi, recuperant el format tradicional d’esta festa tan significativa.

L’Alcalde Vicent Porta ha destacat que “estem emocionats de compartir esta jornada especial amb tots vosaltres. La diada del 9 d’Octubre no és només una data en el calendari, és una oportunitat per a celebrar la nostra història i identitat i per això volem donar-li el protagonisme que es mereix. Enguany hem pogut recuperar la seua ubicació original i ampliarem la festa en el futur”.

I afegeix: “Este 9 d’Octubre és especialment emotiu perquè, a més de celebrar la nostra història, volem homenatjar dos dels nostres veïns més destacats, la rectora de la Universitat de València Mavi Mestre i l’esportista local Mario Sepúlveda Porta. Són exemples inspiradors per als joves del Puig”.

A través d’esta celebració, l’Ajuntament del Puig de Santa Maria vol recordar la històrica «Batalla del Puig» i el paper fonamental que va jugar en la conquesta de València per les tropes de Jaume I, subratllant la seua contribució a la configuració de la identitat del poble valencià. El Puig continua sent un lloc emblemàtic que conserva amb orgull les seues arrels i tradicions.

El consistori espera que els habitants del Puig i els visitants gaudisquen d’esta celebració tan especial que uneix passat i present, celebrant els orígens i la identitat valenciana.

PROGRAMACIÓ

Dissabte 7 d´octubre 

22:30h Concert, a la plaça del Cant Valencià del Puig, es lliurarà una Distinció a Mavi Mestre. A continuació, «Recordando a Nino Bravo», amb Serafín Zubiri i la Unión Musical de Santa Maria del Puig.

Dilluns 9 d´octubre 

9:45h Passejada Cívica des de la Plaça de l´Ajuntament fins a l´Ermita de Sant Jordi, amb la Unió Musical Santa Maria del Puig. A l´ermita, se li donará una distinció a Mario Sepúlveda i es celebrarà un espectacle amb les escoles de corda, cant d´estil i danses valencianes de La Marina i els tabaleters i dolçainers del Puig. Tot seguit, Esmorzar Popular a les persones assitents.

14h Traca i Mascletà. Inici de la traca des del carrer Major fins a l´explanada del Monestir, on es dispararà una Gran Mascletà a càrrec de la Pirotècnia Global Foc S.L.