• La XXV Setmana Cultural es celebrarà del 1 al 9 d´octubre en diferents espais de la localitat

Foios celebrarà el 9 d’Octubre, Dia de la Comunitat Valenciana, amb una àmplia proposta d’activitats dirigides a tots els públics emmarcades en la XXV Setmana Cultural. De l’1 al 9 d’octubre, la localitat de l’Horta Nord comptarà amb actes esportius, culturals i populars en diferents espais i places.

El programa de la XXV Setmana Cultural comença aquest diumenge, 1 d’octubre, amb la celebració del Dia de la Bici, amb eixida a les 10.30 hores des de la plaça del Poble. Es tracta d’una activitat organitzada pel Club Ciclista de Foios amb la col·laboració de la regidoria d’Esports i Música Tradicional Pepe Palau, amb inscripció prèvia fins al 28 de setembre, que destinarà la meitat del recaptat a una ONG.

El dimarts, 3 d’octubre, l’hall de la Casa de Cultura acollirà a les 19.00 hores la presentació del llibre ‘Costanera amunt’ a càrrec del seu autor, Robert Sánchez Miralles; mentre que a les 20.00 hores, a la Sala d’Exposicions Fernando Barrachina, el Cercle d’Art inaugurarà l’exposició de pintors de Foios, oberta fins al 9 d’octubre.

El dimecres 4 d’octubre, a les 17.00 hores, la joventut de Foios gaudirà del scape room ‘El cau del drac’ en el Espai Jove, amb inscripcions fins al 3 d’octubre a través del telèfon 672424466. El dijous 5, el públic gaudirà d’un concert a càrrec de la Banda Simfònica Municipal de València a les 20.00 hores en el Auditori CAM Santa Cecília, sota la batuta del director Miquel Rodrigo Tamarit.

Per al divendres 6, Foios Escola de Teatre (FET) posa en escena ‘El Florit pensil’ a les 20.00 hores a la Casa de la Cultura, amb Teresa Álvarez, Ana Arocas, Vanessa López, Elena Ruiz, María Ruiz i Olga Tarragó sobre les taules; i Amparo Vayá com a directora.

I per al dissabte 7, es podrà gaudir d’unes vistes úniques des del campanar de l’Església Parroquial de Foios, amb pujades entre les 12.00 i les 14.00 hores, gràcies als Festers del Patrocini 2024. A més, a les 19.00 hores la gastronomia serà protagonista a la Casa de Cultura i Albereda amb la XXIII Mostra dels Nostres Menjars a càrrec de la Associació de Dons de Foios, en benefici de Aspanión.

El diumenge 8 d’octubre, Foios es vestirà de gala per a l’acte de lliurament del Premi Foios Cultural 2023 al Cercle d’Art, una de les associacions deganes del poble. Un acte organitzat pel Consell Municipal de Cultura que tindrà lloc a les 18.00 hores a la Casa de Cultura i Albereda. A les 22.30 hores, la plaça del Poble s’inundarà de pólvora amb un correfoc a càrrec de la Colla de Dimonis de Massalfassar, acompanyats per la Associació de Música Tradicional Pepe Palau.

El dilluns 9 d’Octubre els veïns i veïnes celebraran el Dia de la Comunitat Valenciana amb diversos actes. A les 08.00 hores serà la Diana d’Anunci de la Festa; de 10.00 a 13.00 hores serà la Cagá del Mans al carrer Barons d’*Alcalahí; a les 12.00 hores serà la Jove Muixeranga de València des del parc Rei En Jaume fins a la plaça; i a les 14.00 hores la plaça de la Albereda acollirà el Dia de les Paelles, que es cuinaran en el sector sud. A les 18.00 hores, la plaça del Poble s’omplirà de música amb ‘La metre’, un tribut als grans grups del pop i rock per a acomiadar el programa festiu.

L’alcalde i regidor de Cultura, Sergi Ruiz, ha agraït “a totes les regidories i associacions fer possible aquesta Setmana Cultural al llarg dels seus 25 anys amb l’objectiu de situar a Foios com a model cultural a l’Horta”.