• El MIM obri l´edició amb dues estrenes absolutes de professionals valencians 

Aquest dimecres arranca la 32a edició del MIM de Sueca sota el lema La pell parla, una proposta que deixarà constància de les millors propostes de teatre gestual del panorama nacional i internacional. El MIM començarà amb la classe magistral “Escriure amb les imatges”, a càrrec de Jokin Oregi, autor i director teatral, que reflexionarà sobre el procés de creació de l’espectacle AMA, que s’estrena aquest mateix dimecres. Primer espectacle dirigit a públic adult de la companyia Marie de Jongh i on fa ús de la màscara zero, màscara mancada de tot tret que la humanitze, per a gestar una narrativa que evidencia l’oníric.

Aquestes primeres jornades, el MIM ens proposa una programació variada, carregada de contingut social i humà, però també de propostes d’humor. Sempre amb la idea de connectar a l’espectador amb totes les sensacions que s’experimenten a través de la pell. Però a més, ens sorprén amb dues estrenes absolutes en el seu primer dia, que són també dos debuts en primícia de professionals valencians. D’una banda, Aforismats, espectacle produït per l´ Institut Valencià de Cultura en el qual els aforismes de Joan Fuster prendran el paper protagonista i s’entremesclen amb música electrònica i dansa urbana. D’altra banda, Zoociedad, de la companyia La pota esquerra, una exhibició d’humor gestual que ens mostrarà en clau de comèdia xicotets retallades dels comportaments i actituds de la quotidianitat de les netejadores d’un hotel.

Al costat de les estrenes absolutes d’aquesta edició, en aquestes primeres jornades el públic assistirà als Madeleines de Pouple, un treball físic de la companyia Kadavresky, que presenta una aposta per trobar l’equilibri entre el circ, entre el tango sobre esquís i la música en viu, entre els riures i la poesia. En la línia de l’humor també trobem l’espectacle Ohlimipiadas, de la companyia La Sincro, homenatge a la dona esportista a través de la comèdia física i el circ. Una altra proposta, però en aquesta ocasió totalment oposada, és Gap of 42, un treball delicat i un dels grans espectacles dels pròxims dies amb una proposta contemporània sobre la diferència de 42 cm i 42 kg. I com última funció dels dos primers dies veurem Calor, de Jean Philippe Kikolas, un espectacle íntim amb una gran càrrega poètica que des de l’humor i la reflexió ens parla de la migració.

L’expectació i el bon acolliment ha provocat que algunes funcions tinguen les entrades esgotades a través de la venda en línia, però quan s’hi haurà taquilla podran aconseguir-se les entrades del mateix dia de la funció, ja que allí hi haurà algunes disponibles. A més, recordar que la taquilla està situada en el Centre Municipal Bernat i Baldoví a partir de les 17:00h i també en el Poliesportiu Cobert, on estaran disponibles fins a 1h abans de cada espectacle.

El MIM no cessa ací i de cara al cap de setmana promet sorprendre amb una gran varietat de propostes que faran vibrar d’emoció al públic.

Per a més informació o consultar la programació (ACI)

Cartell del MIM de Sueca que es celebra des de huí 14 al diumenge 18 de setembre