• Enguany, nou comissions participaran en el concurs a la millor carrossa elaborada de forma artesanal amb la laboriosa tècnica del paperet

Aquest pròxim diumenge la batalla de flors de Borriana i un espectacular castell de focs artificials posaran el punt final a les festes patronals de la Mare de Déu de la Misericòrdia. L’art, el color, el confeti i la pólvora seran els protagonistes indiscutibles de l’última jornada festiva a la ciutat, que s’inundarà de confeti en una batalla molt participativa.

Aquesta edició serà més especial perquè suposa el retrobament amb aquesta peculiar batalla que des de l’any 2019 ha estat suspesa per la pandèmia. Les comissions falleres han estat les últimes setmanes immerses contrarellotge en els preparatius de la batalla de flors, amb intenses jornades per a tindre a punt la carrossa.

Milers de quilos de confeti es llançaran des de les carrosses per a gaudi de veïns, fallers, visitants i també la corporació municipal que no es perdrà aquesta acolorida tradició, tan volguda entre els veïns i les veïnes de la ciutat, que omplin els carrers del centre de la ciutat de color i confeti.

En aquesta edició, tan esperada després de dos anys sense celebrar-se, són nou les comissions que participaran en el concurs de carrosses fetes de manera artesanal amb la laboriosa tècnica del paperet de seda, la resta fins al total de 18 carrosses de les comissions falleres no entraran en concurs per ser de lloguer o d’anys anteriors.

Les comissions de les falles Don Bosco, Caçadors, Tarancon, Ravalera, Sant Josep, barri València, la Mercè, Chicharro i la del Club 53 competiran per alçar-se amb la banderí del primer premi el dia de la batalla de flors.

Arxiu

També conformaran la desfilada de la batalla de flors les carrosses que acolliran les reines falleres i corts d’honor de Borriana, així com a les representants d’Alacant, Castelló i València.

Totes les carrosses, sense dubte, plenes de color, art, enginy i treball que es converteixen en una mostra de l’esforç i afecte que posen les falles de la localitat per a honorar la patrona. De fet, les falleres majors i les corts de les diferents comissions també són part activa de la iniciativa i, d’aquesta manera, comparteixen moments de diversió.

Les úniques ferramentes amb què compten les comissions falleres són l’enginy i les mans. A cada paperet de seda de color se li dona forma i es va pegant amb cola a l’estructura per a conformar els motius de l’estructura i el degradat dels colors, fins a revestir tota la carrossa fins i tot els faldons per a impedir que es vegen les rodes.

Un esforç però també un símbol de fraternitat que existeix entre les diferents festes de la Comunitat Valenciana amb la participació en aquesta gran festa del confeti de les màximes representants de les festes a València, Castelló, Alacant, Alzira, Dénia, Gandia, Torrent, Sueca, Xàtiva, la Vall d’Uixó i Benicarló.

Els focs d’artifici posaran el punt i final a unes festes que passaran a la història i que enguany, després de dos anys, fins ara s’ha pogut xalar de tota l’agenda d’actes prevista, gràcies a la climatologia.

Últim dissabte de festes

Prèviament, el dissabte l’entrada i exhibició de vaques del matí donaran pas a altres actes taurins a la vesprada en els quals a partir de les 18 hores s’exhibiran dos bous per la vila, un de la ramaderia d’Osborne i un altre de Miura i, a continuació, exhibició de vaques.

El mateix dissabte, les portes del Borriana Sona 2022 tancaran l’edició en l’escenari de la plaça la Mercè a partir de les 20 hores i amb els concerts gratuïts de rock, de la mà de Salvando a María, Dia 13, el Suizo, del punk-rock amb alguns matisos de pop de PUK 2, i amb a punt final de la varietat de gèneres, des d’electrònica, indie o punk del grup Aina Palmer.

A més, a les 20 hores obrirà novament el Punt Violeta al costat del mercat municipal, enfront de la Mercè, que estarà obert fins a les 22 hores, organitzat per l’Ajuntament amb la col·laboració del Consell de la Joventut de Borriana.

A la nit, entre altres activitats hi haurà un bou embolat a les 23.30 hores i, en finalitzar, el posterior desmuntatge dels 90 cadafals que conformen el recinte principal que alberga els diferents esdeveniments taurins.

A les 24 hores, en la plaça la Mercé, se celebrarà el Borriana Remenber Festival amb l’actuació dels Dj Micky, Vamp, Josel, Killer i Busts. Finalment, a la una de la matinada al Recinte de la Festa de la plaça la Fira està prevista l’actuació dels Dj Carles Carbonell, Sergio Ramia i Héctor Benítez.