• El nostre territori perd 3 banderes, però lidera amb 129 platges amb este reconeixement 

La Comunitat Valenciana lidera enguany com l´autonomia amb més banderes blaves de l´estat espanyol, amb 139 platges entre arenals i ports esportius. Ha aconseguit dos banderes més que l´any passat. 

Tres platges han perdut esta distinció amb la qual si comptaven en 2021. Es tracta de les platges de Casablanca a Almenara, la de Ponent a Benidorm i la Cala a Finestrat. 

Quartre arenals nous han aconseguit este reconeixement per primera vegada en la història. També han aconseguit la bandera blava 19 ports esportius valencians. Les banderes a la costa valenciana representa el 21,67% de banderes de tota Espanya. 

La Conselleria de Medi Ambient, s´encarrega del programa de vigilància de la qualitat de l´aigua des de que comença la temporada de bany. Des de la Conselleria expliquen que es verifica la neteja de la mar en 260 punts de mostreig en tota la franja de costa, unes dades que es publiquen setmanalment i que dobles les exigències de la norma estatal. 

Les banderes blaves són un segell de qualitat que reconeix la qualitat de l´aigua d´una platja i premia l´esforç públic i ciutadà, per complir amb els criteris exigits de legalitat, accessibilitat, sanitari, educació ambiental i neteja i seguretat per als banyistes de les platges. 

Este segell estan atorgades per l´Associació d´Educació Ambiental i del Consumidor (ADEAC) i les concedeixen un jurat internacional, presidit per la Fundació per l´Educació Ambiental, com a creadora i gestora del programa. 

Estes són les 139 platges amb bandera blava en la Comunitat Valenciana 

Banderes blaves a la resta d´Espanya

La Comunitat Valenciana continua sent la Comunitat Autònoma que més Banderes Blaves rep per a les seues platges: 139 (2 més que l’any passat). 4 d’elles la reben per primera vegada en la seua història. Igualment, aconsegueixen Bandera Blava 19 ports esportius en aquesta Comunitat, 3 més que l’any passat. Obtenen per primera vegada la bandera blava l’Escullera i Marenyet-L’illa, a Cullera (València); la platja de l’Ahuir, de Gandia (València) i la de Baladrar, a Benissa (Alacant).

Andalusia és la Comunitat Autònoma que major augment experimenta en nombre de platges guardonades: 7 més que l’any passat. A més, els municipis andalusos han demostrat esforços extra en els Serveis de Socorrisme, amb 2 municipis premiats amb esments especials i, sobretot, en platges inclusives per a totes les persones, on obtenen els 3 esments especials. Per primera vegada, una zona de bany continental a Còrdova aconsegueix Bandera Blava.

Catalunya recupera 4 platges que van ser guardonades en el passat amb la Bandera Blava. A més, un municipi català ha sigut distingit amb l’esment especial en educació ambiental.

Galícia aconsegueix 1 Bandera Blava més per a platges. Per part seua, reben per primera vegada la Bandera Blava 2 platges a Pontevedra i 1 platja a la Corunya, i 1 municipi de la marina de Lugo rep l’esment especial en educació ambiental.

Múrcia rep 1 Bandera Blava més per a platges. Per primera vegada en aquesta regió, una platja pertanyent a dos municipis és guardonada de manera conjunta amb Bandera Blava. 1 municipi rep l’esment especial en educació ambiental.

Extremadura destaca amb un espectacular creixement, en aconseguir 6 noves Banderes Blaves per a platges, passant d’un total de 2 a 8 en tan sols un any. De les 16 aigües continentals guardonades a Espanya, el 50% es troben a Extremadura.