• Els regidors de Cultura i de Festes, animen a participar a tots els xiquets i xiquetes de la població i també a les persones adultes en la confecció del fanalet i la posterior desfilada

Borriana celebrarà demà dimecres dia 7 de setembre a la nit la desfilada de Fanalets que en la XVIII edició il·luminarà una vegada més la ciutat i continuarà la tradició la vespra del dia de la patrona, la Mare de Déu de la Misericòrdia, organitzada conjuntament per les regidories de Cultura i de Festes de l’Ajuntament de Borriana.

La desfilada, que recupera una antiga tradició en què s’entonen cançons típiques de la infància, començarà a les 22.30 hores a la plaça de Rafel Martí de Viciana, des d’on els més menuts iniciaran un recorregut pel carrer la Tanda, plaça de la Mercè, Sant Serapi, el Barranquet i el Pla de Sant Blai, i acabaran el recorregut en el porrat tradicional en honor a la Mare de Déu de la Misericòrdia que se celebra en el carrer que du el seu nom.

En l’acte participarà la colla de Dolçainers i Tabaleters de Borriana i durant el recorregut la llum dels fanalets il·luminarà Borriana i s’escoltarà pels carrers la cançó popular “El sereno i la serena”.

Prèviament, a les 18.30 hores i a la porta del CMC la Mercè, tindrà lloc el taller per a la confecció de fanalets, impartit pel professor del Centre Municipal de les Arts Rafel Martí de Viciana, José Manuel Simón Cortés.

Cartell de la desfilada

Els ingredients per al taller que s’hauran d’aportar són un meló d’Alger, una cullera i un ganivet per a confeccionar els fanalets. El mateix dimecres es repartiran melons d’Alger al CMC la Mercè per a tots aquells xiquets i xiquetes que vulguen participar en la desfilada.

El regidor de Cultura, Vicent Granel, i la regidora de Festes, Lluïsa Monferrer, han animat a participar a “tots els xiquets i xiquetes de Borriana i també les persones adultes”, tant en la confecció del fanalet com en la posterior desfilada i, d’aquesta manera, “conservar una tradició borrianenca recuperada que ja s’ha convertit en un dels actes més representatius de les festes de la Misericòrdia”.

Més actes

Igualment, demà els carrers de Borriana seran testimoni, una jornada més, de l’exhibició taurina amb els bous patrocinats per la penya el Tercio, les Bourrianeres i una solta de vaques de la ramaderia dels germans Infantes. D’altra banda, la basílica del Salvador, conjunt declarat Monument històric artístic Nacional, acollirà la tradicional Solemne Vigília d’Oració.

📸 Arxiu 2013 |