• Ha sigut l´edició XXIII dels premis

Dissabte passat 7 d’octubre, la comissió de la falla Marqués de Montortal Berní i Català es va vestir amb les seues millors gales per a la celebració anual dels Premis Berni que, des de 2001, reconeixen a aquelles persones o institucions que destaquen en la conservació i promoció de la cultura i tradicions valencianes.

L’acte, celebrat en el casal, va reconèixer la trajectòria de Vicente Gregori, ballarí valencià que va deslumbrar a Europa i va tornar a la terreta per inspirar a generacions de ballarins. Es va destacar també el compromís de la falla “El Qurantahuit” en mantindre viu l’art del bolillo. Caridad Pinto, pionera en el Gremi d’Artistes Fallers, va ser una altra de les homenatjades, igual que els Eixidors del Trasllat de la Mare de Déu per garantir una cerimònia solemne i segura. I, tancant la nit, Laura Mengó va ser aplaudida per la seua impecable representació dels valencians i fallers durant el seu regnat.

Cada paraula de reconeixement dels guardonats va posar en valor l’essència d’aquests premis i l’esforç col·lectiu de la comissió necessari per organitzar tal acte.

A més, l’acte va ser conduït per dos destacats presentadors: Vicente Alventosa, conegut locutor en Play Radio Vlc i Celia Navarro, component de la Cort d’Honor Infantil en 2014.

Des de la delegació responsable dels Premis Berni, estenem el nostre més sincer agraïment a tots els involucrats en aquesta XXIII Edició, especialment als nostres fidels col·laboradors que ens recolzen any rere any.