El passat dijous 31 de març, l´Associació Cultural l´Horta de Valéncia va tornar a enviar un nou escrit a Carlos Galiana, president de la Junta Central Fallera per a solicitar l´aprovació del món faller de la participació de l´Associació Cultural en l´Ofrena a la Mare de Déu dels Desamparats que es celebra els dies 17 i 18 de març. Un acte on participen diverses entitats alienes a la cultura, història i germanor amb el món de les falles.

Des de l´Associació denuncien que la seua entitat treballa els 365 dies de l´any per a recuperar i difondre les nostres arrels, a banda d´estar molt unida a les falles del Cap i Casal i dels pobles de la Comunitat Valenciana, i que des de la Junta Central Fallera els nega la parcipació sense donar cap contestació.

L´Associació Cultural l´Horta de Valéncia presidida per Manuel García, continuaran lluitant fins a conseguir el dret que l´Horta valenciana i per la seua història es mereix estar present.

Qui són L´Associació Cultural L´Horta de Valéncia? 

L´Associació Cultural l´Horta de Valéncia, va ser fundada l´any 2009 amb el propòsit de rescatar i donar a conéixer el patrimoni cultural i festiu de l’horta valenciana. Una entitat sense ànim de lucre que està lluitant des de la restauració i manteniment d’alqueries i barraques centenàries declarades BIC, com la promoció dels productes autòctons, l’estudi i divulgació de les festes, tradicions, gastronomia, indumentària, danses, música, jocs populars i sent la llengua valenciana com el vehicle fonamentalment en cada acte que realitzen.