• La localitat suma un nou macrofestival i es consolida així com l´escenari perfecte per a aquesta mena d´esdeveniments 

Cullera afronta la temporada estival com el destí on millor se reflecteix el nou model turístic valencià basat en la competitivitat a través de l’excel·lència. La localitat suma l’arribada d’un nou festival, Zevra, consolidant-se així com l’escenari perfecte per a la celebració dels millors festivals del panorama internacional. La cita serà del 22 al 25 de juliol i reunirà artistes de gran importància com Rauw Alejandro, Morad, Beret, DJ Nano o Melendi.

«L’arribada del Zevra és símptoma evident que la ciutat és una garantia segura d’èxit per a aquesta mena d’esdeveniments», ha assegurat l’alcalde de Cullera, Jordi Mayor. «En els últims set anys hem passat de ser un municipi on no hi havia turisme musical per falta d’impuls institucional a ser una ciutat referent al més alt nivell internacional perquè a més d’oferir un entorn natural idíl·lic, hi ha un govern local de confiança compromés amb una gestió eficient d’aquesta mena de macroesdeveniments», ha afegit Mayor.

El primer edil ha volgut posar en relleu a més l’impuls que suposarà per al turisme en un moment clau de consolidació de la recuperació del sector, que en el cas de Cullera s’espera que aquest estiu supere fins i tot ja les grans expectatives postpandèmia i ser acoste de nou a rècords de visitants en la sèrie històrica.

«Estem en un moment en el qual l’economia està en el centre del debat i cal ressaltar que el sector turístic local està enfortit i en creixement, en disposició no sols d’afrontar el nou panorama internacional sinó fins i tot d’arribar a xifres històriques», ha ressaltat.

Així mateix, Mayor ha xifrat en més de mig milió els turistes que sumarà Cullera al llarg d’enguany gràcies al conjunt d’activitats musicals programades en el municipi tant des de les institucions com des de la iniciativa privada.

A Cullera a més hi ha espai per a qualsevol mena de gènere musical, des de la música clàssica fins a l’electrònica.

El pròxim 30 de juliol la capital turística de la Ribera celebra una nova edició, i ja van dotze, del Certamen Nacional de Bandes de Música de Cinema ‘Ciutat de Cullera’. Com sempre els Jardins del Mercat seran l’escenari d’aquest consolidat certamen en el qual enguany participen l’Associació Musical “Aurelio Mascaraque” de la Guàrdia (Toledo) i la Societat Musical “L’Harmònica” de Coix (Alacant).

El Certamen també conegut com a ‘Memorial Rafael Talens Pelló’ en honor a aquest insigne músic cullerenc, s’ha celebrat de manera anual des de 2010 amb la finalitat de conjuminar la tradicional música de bandes amb les bandes sonores cinematogràfiques més conegudes, totes dues fonamentals en el nostre patrimoni cultural. Cal recordar que la seua celebració es va veure interrompuda en l’estiu de 2020 per la pandèmia i l’any passat només es va celebrar amb dues societats musicals participants.

Del 5 al 9 d’agost, Cullera estrenarà el primer festival d’òpera a l’aire lliure als Jardins del Mercat sota la direcció de Cristóbal Soler . L’Òpera Open-Air CullerArts comptarà amb la presència d’Ainhoa Arteta com a cap de cartell. La reconeguda soprano oferirà una Gala Lírica el 7 d’agost al costat de Ramón Vargas, Lorena Valero i Sebastià Peris. Arteta tancarà el festival operístic el dia 9 amb la sarsuela ‘Luisa Fernanda’. A més el dia 5 es representarà l’òpera Carmen a càrrec de la mezzosoprano Lorena Valero, el tenor Ramón Vargas i el baríton Sebastià Peris.

Aquesta nova cita musical se suma al ja consolidat Medusa SunBeach Festival que acollirà la capital turística de la Ribera del 10 al 15 d’agost. El macrofestival de música electrònica espera l’assistència de més de 300.000 persones.

Aquesta àmplia i variada programació, amb dues potents novetats com són el festival Òpera Open-Air Cullerarts i el Zevra, sens dubte atraurà un major nombre de visitants a la localitat.

«A Cullera és possible gaudir del nostre entorn natural amb les millors platges d’Europa, degustar un deliciós arròs i a més gaudir de la millor música», ha assenyalat l’alcalde.