• La Junta de Govern acorda el conveni de col·laboració amb la Fundació Valenciana Premis Rei Jaume I
  • Segons este acord, l’Ajuntament es compromet a subvencionar el distintiu que anualment destaca a qui contribuïx al desenvolupament tecnològic en qualsevol àrea, considerant el seu grau d’innovació i aplicabilitat
  • L’administració local també assumix despeses d’organització

L’Ajuntament de València destinarà quasi un milió d’euros (976.306 euros) per a finançar els Premis Rei Jaume I durant els pròxims 4 anys. Així es desprén del conveni de col·laboració que ha aprovat hui la Junta de Govern Local i que signaren la Regidoria d’Innovació, Tecnologia, Agenda Digital i Captació d’Inversions i la fundació valenciana que organitza, desenvolupa, promociona i atorga estos guardons creats en 1989 per a la promoció de la investigació, l’avanç científic i l’emprenedoria a Espanya.

Segons este conveni, l’Ajuntament assumirà el cost anual del Premi de Noves Tecnologies (dotat com el de la resta de les categories amb 100.000 euros), així com altres despeses d’organització, ja que el Servici de Protocol ha col·laborat històricament amb el finançament d’un terç del sopar oferit per al Jurat dels premis i l’adequació de la Llotja de la Seda per a l’acte de deslliurament d’estes distincions.

L’acord de la Junta de Govern també autoritza i disposa la despesa del 75% de l’aportació municipal del present exercici, és a dir, de 169.729,50 euros d’un total de 226.306 pressupostats. I el 25% restant s’abonarà quan es justifiquen les despeses de la convocatòria anual, que se celebrarà com és habitual al novembre.

El nou conveni se signarà amb la Fundació Valenciana Premis Rei Jaume I, que ha nascut després de la fusió de la Fundació Valenciana d’Estudis Avançats, la Fundació José Pastor Fuertes i la Fundació Premis Rei Jaume I. Esta institució privada sense ànim de lucre a partir del pròxim any, i fins a l’any 2026, una aportació municipal de 250.000 euros.