• El Consistori ha elaborat un vídeo institucional en el qual l’alcalde destaca que “durant estos 40 anys hem pogut ser nosaltres”

“En 40 anys ens han passat moltes coses: ens hem fet més lliures, més sàvies, més ràpids, més fortes; hem aprés a conéixer-nos, a estimar-nos, a cuidar-nos i a cuidar els altres. Hem demostrat al món sencer el que som, el hem fet i el que farem”. Este és el missatge del vídeo institucional amb el qual l’Ajuntament de València vol felicitar tots els valencians i les valencianes amb motiu de la festivitat del 9 d’Octubre, Dia de la Comunitat Valenciana, en un any en què es complix el 40 aniversari de l’aprovació de l’Estatut d’Autonomia.

 

Tal com subratlla l’alcalde, Joan Ribó, en el missatge institucional en format de vídeo elaborat pel Consistori per a l’ocasió, “tot això ha sigut possible perquè durant estos anys hem pogut ser nosaltres”. De fet, superats els moments més durs de la pandèmia, i amb unes xifres de recuperació i impuls econòmics en els quals la ciutat de València és líder, el missatge institucional de l’Ajuntament per a este 9 d’Octubre posa l’èmfasi en este camí comú de quatre dècades des de l’aprovació de l’Estatut, que ha dotat la comunitat i, de fet, tota la ciutadania, de majors cotes de llibertat, de desenvolupament i d’autonomia.

El missatge de felicitació en format audiovisual repassa en imatges diferents fites aconseguides per la ciutat en els últims anys, com la millora de la mobilitat, l’aposta per la sostenibilitat, el suport a les persones amb menys recursos, o la projecció de València a través d’assoliments comuns com la Capitalitat Mundial del Disseny, la candidatura a la Capitalitat Verda Europea, o el paper destacat de l’esport com a eina de salut, d’igualtat i de desenvolupament, entre altres aspectes.

Celebrar la singularitat del poble valencià

Dies arrere, l’Ajuntament va publicar el Ban Municipal amb motiu del 9 d’Octubre, en el qual l’alcalde, Joan Ribó, feia una crida a tota la ciutadania a “engalanar els carrers i les places de la nostra ciutat per a caminar amb orgull al costat de la nostra Senyera i per a retre homenatge als emblemes que ens definixen”. “Un any més –continua el text institucional- cridats a celebrar la singularitat del poble valencià, que ha crescut amb arrels profundes gràcies a l’empenta, el dinamisme i la saviesa de la seua gent”.

Per això, l’alcalde proposa festejar un any més “tot allò que ens unix: un patrimoni comú, una cultura pròpia i la defensa dels interessos de la ciutat de València i de tot el nostre poble. En el nostre dia gran recordem el passat per a projectar el futur, proclamem les nostres aspiracions i reivindiquem el nostre autogovern”.

Programa d´actes

Programa d´actes 9 d´Octubre a València