• Jorge Rodríguez posa en valor la Sanitat Pública i el treball dels sanitaris en la seua intervenció a l’acte de presentació del vídeo i cartell de festes 2022

Després de 2 anys sense celebrar-se degut a la pandèmia, Ontinyent vivia el passat dissabte una emotiva represa de l’acte de la Publicació de Festes, al cual l’alcalde Jorge Rodríguez lliurava la clau de la ciutat al President de la Societat de Festers, Vicent Pla Vaello. Als peus del Castell de Festes, a les breus paraules que el primer edil acostuma a pronunciar, desitjava que “la festa torne a envair cada racó d’Ontinyent”, tenia paraules d’agraïment per als festers i festeres “per la paciència i el treball incansable”, i destacava que la ciutat espera ja les seues festes de Moros i Crisrians “engalanada i amb els braços oberts”, per a tancar l’acte amb l’esperada exclamació de “Ara sí, més que mai, dames i cavallers, estem en festes”.

La Publicació, que obri les Festes de Moros i Cristians de la ciutat, va incloure una desfilada des de la Plaça de la Concepció, passant pel carrer Major, fins a la Plaça de l’Ajuntament. Als peus del castell, l’alcalde va rebre la Junta de la Societat de Festers del Santíssim Crist de l’Agonia juntament amb els primers trons de les vint-i-quatre comparses.

En l’acte, amb una Plaça Major plena de gom a gom, també es donava a conèixer el cartell anunciador de les festes de 2022, obra de l’ilustrador i dissenyador local Albert Quiñones. Aquest cartell serveix com a imatge de portada al llibre de festes que es lliurava diumenge al transcurs d’altre acte que tenia lloc al Centre Cultural Caixa Ontinyent on també es presentava el vídeo promocional de les festes d’enguany, obra de Núria Aceta i Mª Rosario Llinares, de l’empresa audiovisual Foto Flash 2.

Aquest acte, que va reunir diverses autoritats públiques i persones vinculades a les festes de Moros i Cristians, va estar tancat per l’alcalde, qui  a la seua intervenció posava en valor la sanitat pública i el treball dels sanitaris, en apuntar que “durant la pandèmia, que hem oblidat ràpid, es deia que ‘exiriem millors’. S’ho haurem de fer mirar si hem eixit millor especialment en el tracte i el respecte als sanitaris”. L’alcalde finalitzava la seua intervenció animant als festers i festeres a no oblidar tot allò viscut des de la irrupció de la Covid-19, animant als presents a “mirar cap amunt i recordar als qui no estan” al moment de la desfilada per l’Avinguda Daniel Gil el dia de l’entrada.