L’Assemblea ha començat amb l’aprovació de l’acta del passat mes de novembre just abans que el president de JCF, Santiago Ballester, prenguera la paraula per al seu informe de presidència.

El president de JCF, Santiago Ballester, ha aprofitat per a recordar quines seran les mantenidores de les Falleres Majors de València per a enguany. La influencer Marta Lozano serà l’encarregada d’exaltar a la Fallera Major de València, María Estela Arlandis mentre que l’empresària Hortensia Roig serà la mantenidora de la Fallera Major Infantil de València, Marina García Arribas.

A més, Ballester ha comentat quins seran els espectacles de les dos exaltacions. Per a la major, un espectacle simfònic amb la veu de Daniel Diges acompanyat d’una Big Band i,  per a la infantil, l’espectacle ‘Fantasía’ de JM Gestión Teatral dirigit als més menuts.

D’altra banda, el president de JCF ha anunciat que demà la Fallera Major de València i la seua Cort d’Honor, acompanyades d’una representació de JCF i d’ell mateix, acudiran a FITUR per a promoure la festa i eixa mascletà que tindrà lloc a la capital espanyola el pròxim 18 de febrer.

Pel que fa a l’Exposició del Ninot, des d’ahir ja s’està preparant el muntatge i ha recordat quin és el procediment per a deixar els ninots en els dies estipulats. A més, ha recordat que la inauguració serà el dia 2 de febrer per la vesprada. Tanmateix, s’ha recordat que fins al 12 de febrer hi ha temps per a poder demanar l’arena i els bombers.

Altres temes importants tenen a vore amb permisos i subvencions. Com es va avançar el termini per a demanar els permisos i les zones d’activitats, es calcula que començaran a donar autoritzacions ja en la primera setmana de febrer.

Pel que fa a les subvencions, s’han presentat prop de 350 instàncies per a les subvencions de falla. La idea és poder pagar-les abans que arribe la setmana fallera. Per a la subvenció de música s’han rebut unes 218 instàncies i ja s’està comprovant la documentació. En pirotècnia, una gran aposta amb un increment en el pressupost, s’han rebut 176 instàncies, 27 peticions més que l’any passat.

Després de l’informe del president, el secretari general de JCF, Nicolás Garcés, ha exposat la proposta de Junta Central Fallera per a jurats de l’exposició del ninot i de les falles 2024 i en acabant, li ha donat la paraula al president de la Interagrupació, Fernando Manjón, qui ha presentat la proposta de la Inter per als jurats de ninot i falla.

Amb les dos propostes damunt la taula, l’Assemblea ha passat a votar quina de les dos propostes era l’escollida. Finalment amb un resultat de 32 vots a favor de la proposta de Junta, 88 vots a favor de la proposta de la Interagrupació i 22 abstencions, ha quedat aprovada la proposta de la Interagrupació que adjuntem en un document annex.

A continuació, la vicepresidenta segona, María Jesús Andrés ha llegit el llistat de la proposta de recompenses pòstumes, llistat que l’Assemblea ha aprovat per unanimitat.

Informa: Delegació de Comunicació JCF