• Enguany com a novetat el trasllat de la imatge de la Puríssima Concepció es realitzarà el dia anterior
  • Es celebraran del 8 al 17 de juliol

El Saló de Plens va acollir la vesprada d’ahir la presentació de la programació de les pròximes Festes Majors, que se celebraran en el municipi entre el 8 i el 17 de juliol. L’acte, va comptar amb els representants majors d’aquestes festes: el clavari major de la Mare de Déu del Carme, Bruno Martínez, la clavariessa major de la Puríssima, Aroa Barrera i el clavari major del Crist del Consol, Miquel Comes. Els van acompanyar l’alcalde, Salva Torrent, el regidor de Cultura Festiva, Kike Martínez Escrivà i altres membres de la corporació.

Les Festes Majors tornaran a alegrar els carrers del municipi després de dos anys de parada deguda a la pandèmia. Així, les festes tornaran íntegrament al seu format habitual. En la programació d’enguany no falta el tradicional pregó, que dona inici a la festivitat i que tindrà lloc el divendres 8 a partir de les 20.30 hores al balcó de l’Ajuntament, o les paelles, que amenitzaran la primera nit de festes en el municipi. Tampoc faltarà la pólvora i el foc amb la Cordà infantil i gran organitzada per la Penya del Coet Bufat i les tres mascletaes, una per cada dia gran de les clavaries.

A més, les nits de les Festes Majors estaran amenitzades amb els tradicionals concerts de la Unió Musical, com el de la Banda Simfònica al costat del grup Bajoqueta Rock i els espectacles, com el d’humor protagonitzat per Dani Romero i el musical “Operació Homenage”. Tampoc faltaran les grans orquestres com la Montercarlo o La Pato.

Com a novetat enguany, el trasllat de la imatge de la Puríssima Concepció es realitzarà el dia anterior a la festa gran de les clavariesses. Així, el dissabte 9 a partir de les 19 hores la imatge eixirà des del temple parroquial fins a la casa de la clavariessa major passant la nit en el seu domicili.

En total, una àmplia varietat d’actes festius, culturals i religiosos que tornaran a omplir els carrers de l’Eliana de música, foc, ball, tradició i devoció després de dos anys de parada sense pràcticament celebració.

L’alcalde, Salva Torrent, ha agraït el treball i l’esforç realitzat durant aquests anys de les tres clavaries, així com a les organitzacions que també fan possible les Festes, com la Unió Musical, la Penya del Coet Bufat, La Llauradora o la confraria de la Mare de Déu del Carme.