• Esta setmana s´han presentat els cartells oficials de la Festa de la Mare de Déu i el de la Setmana Taurina
Hui a dos mesos de la Festa Gran s’ha presentat el Cartell anunciador de la Festes de la Mare de Déu de la Salut d’Algemesí. Patrimoni de la Humanitat (UNESCO)
 
Un disseny minimalista en el qual destaca la silueta del Mare de Déu de la Salut coronada per una composició zenital de les muixeranges d’Algemesí, anunciarà les festes Patrimoni de la Humanitat de la Unesco que es desenvoluparan el 7 i 8 de setembre.
 
En el disseny destaca el blanc lluminós, simulant l’eixida de la foscor en la qual totes i tots, celebracions incloses, ens vam veure immersos durant aquests dos últims anys a causa de la pandèmia. Sobre la imatge, el resplendor que embolta la corona de la Verge està format per figures masculines i femenines de les dues muixerangues d’Algemesí, simulant la força i la unitat de la pinya humana que protegeix l’alçament de les torres.
 
El cartell és obra de Francisco Javier Andreu, de Torrent, Llicenciat en Belles arts per la Facultat de Sant Carles de València i professor d’Educació Plàstica, Visual i Audiovisual i de dibuix tècnic. Des de 1996, Andreu ha obtingut el primer premi en concursos de cartells de tota Espanya i en aquest 2022 ha sigut el guanyador en els certàmens de Teruel, El Ejido, Lastres, Jaén i Algemesí.
 
El jurat presidit per l’alcaldessa Marta Trenzano va comptar amb el suport de Pere blanc Vega, regidor de Cultura; Edgar Bresó, regidor de Turisme ; Javier Bueno Morcillo, Artista digital i dissenyador 3D ; Carmen Martínez, Llicenciada en Belles arts i guanyadora del cartell de la setmana de Bous i Inmaculada Ramírez Adam, Llicenciada en Belles arts i professora de dibuix. Va exercir com a secretari del tribunal Julio Blasco Nàcher, director del Museu Valencià de la Festa.
 
El jurat, després d’avaluar les 35 propostes presentades, procedents de Barcelona, Madrid, València, Pontevedra, Burgos, Segòvia, Múrcia, Cartagena, Castelló, Borriana, Bétera, l’Alcora, Benimaclet, Godella, Carcaixent i Algemesí, va declarar primera finalista a la proposta presentada per Juan Vilches Adam d’Algemesí i segona finalista la presentada per Cristóbal Aguiló de Múrcia.
 
Dos anys sense festa, després del parèntesi que va suposar la celebració del X aniversari de la declaració de la Unesco celebrat el passat 8 de desembre, tots els rituals i danses de la processó tornaran a convertir els carrers d’Algemesí en un museu viu de tradició valenciana, convertida ja en una tradició de tota la humanitat.

Corda i Fusta

El cartell anunciador de la Setmana Taurina d´Algemesí ja s´ha presentat després de dos anys del parèntesi per la pandèmia de la covid-19. El cartell «Corda i Fusta» és de l´autor algemesinenc Juan Girbés Masià. 
 
El próxim 21 de juliol a les 20:30h tindrà lloc la presentació oficial i de la programació taurina de la Setmana Taurina d´Algemesí al Museu de la Festa i que es celebrarà al mes de setembre.