• L´Ajuntament d´Alcoi prepara la seguretat per a Moros i Cristians 

Aquest matí ha tingut lloc a la seu de la Policia Local d’Alcoi la Junta Local de Seguretat en què s’ha revisat tot el dispositiu de seguretat i protecció civil de cara a la celebració de les properes festes de Moros i Cristians. En total hi haurà més de 1.200 efectius. A la reunió ha estat present el subdelegada del Govern a Alacant, Araceli Poblador.

Els responsables dels diferents cossos i organismes que s’encarreguen d’atendre les incidències al llarg de la trilogia festera han repassat els recursos amb què comptaran durant aquestes dates; un dispositiu que enguany comptarà amb més de 1.200 professionals sumant tots els torns dels tres dies de Festes, a més de la vespra del Dia dels Músics.

Conformen aquest dispositiu els efectius de la Policia Nacional (dels quals, alguns operaran de paisà actuant al Centre i també a zones de la perifèria, polígons industrials i disseminat); efectius de la Guàrdia Civil en tasques de vigilància del trànsit als voltants i accessos de la ciutat i també de l’entorn natural amb el Seprona, a més del control de la pólvora en la seua distribució, al Baradello de Moya; agents de la Policia Local operaran durant els quatre dies de Festes, efectius de Bombers amb 9 vehicles, efectius de Creu Roja amb 11 vehicles, operaris d’Obres i Serveis, més de 100 voluntaris de Protecció Civil, i un dispositiu especial per atendre urgències hospitalàries format per més de 150 professionals de l’Àrea de Salut.

La subdelegada del Govern, Araceli Poblador, ha fet especial èmfasi al control de consum d’alcohol a menors, les agressions sexistes i ha felicitat a l’Ajuntament per les campanyes tant de punts violeta com de ‘Que no t’amarguen la festa’.

Tal com ha indicat el l’alcalde d’Alcoi, Toni Francés «la reunió ha aprofitat per a coordinar el dispositiu que s’encarregarà de que tots tinguem unes bones festes de Moros i Cristians, i que es puga desenvolupar la festa amb tranquil·litat i bona organització».

Per la seua part el regidor de Seguretat, Raül Llopis ha confirmat que aquest any una vegada més el sistema a l’hora de procedir amb el repartiment de pólvora, que aquest any es realitzarà a l’alberg del Baradello de Moya amb totes les garanties de seguretat. La principal novetat és que no hi ha bolcat de pólvora, és a dir, les cantimplores ja venen plenes i ‘sellades’». Cal destacar que aquest any hi haurà 3009 quilos de pólvora per a l’alardo, 2.405 quilos menys que en 2019.

La Policia Local farà controls d’alcoholèmia als genets i als conductors de les carrosses.

Com els darrers anys la Guàrdia Civil farà controls de drogues, a banda dels controls d’alcoholèmia. I, en conjunt, es prestarà especial atenció no només a la zona del Centre, sinó que es desenvoluparan serveis especials a tots els barris, a polígons i a les urbanitzacions.

NOVETATS EN QUANT AL TRÀNSIT PER LA PEATONALITZACIÓ

Tant demà dia 20 com el dia 21 es permetrà circular amb vehicle pel centre de la ciutat fins l’horari del tancament del trànsit. Això si, les restriccions d’estacionament no variaran.

Pel que respecta al sistema de lloguer de patinets elèctrics a partir del dia 21 pel matí deixaran de funcionar pel centre d’Alcoi. Es podran utilitzar per tota la ciutat excepte per aquest barri, el sistema es bloquejarà en cas de voler accedir al centre i els patinets es detindran.

NO ES PODRAN FER CREMES FORESTALS

Aquest any estan prohibides les cremes forestal fins als dia 25 d’abril a menys de 500 metres de zona forestal o parc natural.

CAMPANYA D’INFORMACIÓ I PREVENCIÓ DE LES AGRESSIONS MASCLISTES

Aquestes festes, es farà una campanya d’informació i prevenció de les agressions masclistes serà el tercer a les Festes de Moros i Cristians. L’objectiu és prevenir a la ciutadania sobre el risc de les agressions sexistes, Alcoi disposarà durant els dies de festes de quatre punts informatius on es podran denunciar actes d’assetjament. Aquests quatre punts informatius es trobaran a la Glorieta, al passatge Sant Agustí, a la plaça de correus,  i al Parterre cadascun dels quals estarà atés per professionals d’Acovifa.

Als punts de consulta es rebrà assessorament, es donarà a conèixer el protocol d’actuació en cas d’agressions sexistes i es repartiran les tapes per als gots de la campanya ‘Que no t’amarguen la festa’.

La reunió ha estat presidida per la Subdelegada del Govern, Araceli Poblador, també ha tingut la presència de l’alcalde Toni Francés i dels edils Raül Llopis, Jordi Silvestre i Carolina Ortiz. Tots els grups municipals han estat convidats també a la reunió de la mà dels seus representants, han assistit, Lirios Garcia (PP), David Abad (Vox), Elisa Guillem (Compromís),  Rosa Garcia (Ciudadanos) i Pablo Gonzalez (Guanyar Alcoi). D’altra banda també han estat presents representats del departament d’emergències i protecció civil, policia local d’Alcoi, inspecció general de Serveis IGS, Associació de Sant Jordi, Àrea de Salut, Assemblea local de la Creu Roja, consorci de bombers d’Alacant, CNP de la Comissaria d’Alcoi, policia autonòmica d’Alacant, intervenció d’armes de la Guàrdia Civil d’Ibi, Primera Companyia de la Guàrdia Civil, subsector de la Guàrdia Civil de Trànsit, i 603 Comandància de la Guàrdia Civil en Alacant.

Tornen els Moros i Cristians a Alcoi