• La banda alacantina es va imposar amb 446 punts a l’Associació Musical ‘Aurelio Mascaraque’ de la Guàrdia, Toledo, que va obtindre 369 punts

La Societat Musical L’Harmònica de Cox s’ha proclamat guanyadora de la XII edició del Certamen Nacional de Bandes de Música de Cinema ‘Ciutat de Cullera’ – Memorial Rafael Talens Pelló. L’agrupació ha aconseguit 446 punts, mentre que l’Associació Musical ‘Aurelio Mascaraque’ de la Guàrdia, Toledo, ha obtingut un total de 358 punts.

La cita musical es va celebrar aquest dissabte passat a la nit als Jardins del Mercat amb les assistència de més de 1.000 persones.

«Aquest dissabte de nou vam viure una nit màgica a Cullera amb un certamen que s’aferma cada edició entre els més populars del país», ha manifestat el regidor delegat d’Activitats Musicals, Juan Carlos Alandete.

«Vull traslladar la meua enhorabona a les dues bandes participants així com destacar l’actuació, fora de concurs, de la Banda Juvenil de la Societat Ateneu Musical de Cullera. Va ser una nit espectacular», ha afegit Alandete.

La societat ‘L’Harmònica de Cox’ va interpretar, sota la batuta de Gonzalo Berná Pic, el pasdoble ‘Tercio de quites’ de Rafael Talens i la banda sonora ‘Star Wars Trilogy’ (episodis IV, V i VI) de John Williams.
Per la seua part l’agrupació toledana ‘Aurelio Mascaraque’, dirigida per Eduardo Sánchez-Escribano García de la Rosa, va tocar el pasdoble ‘Gloria Ramírez’ del Mestre Rafael Talens i la banda sonora ‘How to train your dragon’ de John Powell.

Sobre l’escenari, mentre tocaven les bandes es van projectar en una pantalla les imatges de cadascuna de les pel·lícules.

El certamen també va comptar amb l’actuació fora de concurs, de la Banda Jove de la Societat Ateneu Musical de Cullera, que va interpretar el pasdoble ‘Els Pirrirs 5’ de Rafael Talens, i la banda sonora de la pel·lícula ‘Miss Saigon’.

Jurat del certamen

Per a la present edició del certamen el jurat va estar compost per Sara Galiana Sola, compositora, productora musical, orquestradora, filmaker i filmskorin, com a presidenta; i per Ferrer Ferrán, director de la Societat Ateneu Musical de Cullera, i Carlos Garcés Fuentelsaz, director de la SMI Santa Cecilia de Cullera, com a vocals.

Premis

La Societat Musical L’Harmònica de Cox va ser premiada amb 4.000 euros, mentre que l’Associació Musical ‘Aurelio Mascaraque’ de la Guàrdia va rebre 3.000 euros. A més, totes dos societats musicals van rebre 3.000 € per participar en el certamen.