• La Fira i Festes de Sant Miquel se celebrará del 14 de setembre al 2 d´octubre. Consulta la programació festiva

Llíria tornarà a celebrar enguany la Fira i Festes de Sant Miquel després dels dos anys d’aturada per la pandèmia. Les celebracions patronals es desenvoluparan del 14 de setembre al 2 d’octubre amb la intensitat i la participació massiva que sempre s’havia conegut.

L’alcalde Joanma Miguel ha recordat que, “en estos dos anys, només hem pogut gaudir d’alguns dels actes culturals més emblemàtics però amb aforaments reduïts i les restriccions marcades per la situació sanitària. En esta ocasió, el poble de Llíria tornarà a reunir-se al voltant de les seues estimades tradicions, omplir els nostres carrers i compartir tots eixos moments festius que tant hem trobat a faltar en este temps”.

Com és habitual, les entitats musicals del municipi tindran un gran protagonisme en estes festes, al mateix temps que s’oferirà un variat programa d’activitats per a totes edats que inundaran el calendari en estos dies de setembre”, ha assenyalat l’edil de Festes, Pedro Vicente.

Primitiva i la Unió Musical de Llíria. Este acte tindrà com a President d’Honor al compositor José Rafael Pascual Vilaplana i també serà homenatjat un altre compositor valencià Juan Gonzalo Gómez Deval per la seua contribució a la música.

Però a més d’este concert, el programa musical comptarà amb les actuacions de la Banda Musical UDP Llíria-Camp de Túria-Serrans (18 setembre), l’Agrupació Musical Edetana “Vicente Giménez” (24 setembre) i l’Orquestra de Plectre “El Micalet” (25 setembre) i la celebració del Festival de Bandes Juvenils amb la pedrera de les societats musicals de la Unió i la Primitiva. Igualment, la Unidad de Música de la Guardia Civil oferirà un concert dins del programa festiu (16 setembre).

La fusió d’estils musicals estarà també present en l’espectacle “El Baúl de los 70” (28 setembre) amb els cantants Serafín Zubiri i Mikel Herzog acompanyats per la Banda Primitiva.

De la mateixa manera, les festes patronals reserven un espai per a les exposicions artístiques, el teatre, els espectacles musicals i l’esport. El programa inclou l’espectacle itinerant “Aquiles” de la companyia La Fam (17 setembre), “Veta” amb el grup Tardor i May Ibáñez (23 setembre), festival d’hip hop i música urbana (24 setembre), “The Talent” (26 setembre), el mentalista Toni Pons (27 setembre), “Punto y seguimos” de Vocal Siete (1 octubre) i l’obra teatral “Burundanga” (2 octubre), la recaptació del qual serà a benefici de la Junta Local de l’Associació Espanyola Contra el Càncer (AECC).

En l’àmbit esportiu, cal destacar la celebració del Torneig de Bàsquet “Ciutat de Llíria” que tindrà com a plat principal del partit entre el Bayern Munic i el València Basket (18 setembre), i la marxa solidària “Llíria contra el Càncer” del Circuit RunCáncer 2022.

Actes religiosos    

Els actes religiosos, organitzats per la Germandat de Sant Miquel, marcaran el final de les festes patronals de Llíria. La Baixà de San Miquel (28 setembre) des del seu Reial Monestir tornarà a congregar, després de dos anys, a multitud de persones en un dels actes més estimats per la població edetana i les persones que visiten la ciutat. La solemne processó en honor al patró de la localitat tindrà lloc el dia 29, festivitat de l’arcàngel.

Enguany, a més, en acció de gràcies per haver superat la pandèmia, eixirà la imatge gran de Sant Miquel i visitarà les tres parròquies del municipi, per la qual cosa la pujada del patró es retarda a l’1 d’octubre.

Canvi ubicació fira

Una de les novetats que presenten enguany les festes és el canvi d’ubicació de la fira d’atraccions que es trasllada al barri de Mura. Amb motiu d’això, es produirà una reordenació alternativa del trànsit en tot l’entorn del recinte firal que es pot consultar en la web de l’ajuntament lliria.es, igual que totes les zones d’aparcament disponibles en el nucli urbà.

Programa de Festes de Sant Miquel 2022

Dimecres 14 de setembre 

19h Xarrada «CV-35: Els paisatges de les noves perifèries» per Lluís Beltran Serrano – Lloc: Ca la Vila

A continuació, inauguració de l´exposició de Lluís Beltran Serrano «CV-35: Els paisatges de l´autovia». Lloc: Forn de la Vila. | Horari de l´exposició: del 15 al 30 setembre, de dimecres a dissabte de 19h a 21h.

Dijous 15 de setembre 

19:30h Inauguració de l´exposició de Fina García Solaz «Espejos del alma». Lloc: Ca la Vila
Horari de l´exposició: del 16 al 30 de setembre, de dimecres a dissabte en horari de 19h a 21h

Divendres 16 de setembre 

17h i 19:30h Trofeu de Bàsquet » Ciutat de Llíria» al Pavelló Pla de l´Arc

Partits entre els equips Morabanc Andorra vs Lucentum Alicante i CEB Llíria vs Alginet

22:30h Concert de la Unidad de Música de la Guardia Civil en la Plaça Major

Dissabte 17 de setembre 

09h «XVIII Passejada amb carro» per als xiquets i xiquetes de 6 a 12 anys pels camins del terme. Places limitades. Eixida des de la Plaça Major

18h La companyia de Teatre La Fam presenta «AQUILES»

Espectacle itinerant de teatre de carrer on Aquil·les, un gegant articulat de 5,5, metres, irromp a la ciutat de Llíria. | Lloc d´eixida: Pati de Sant Francesc.

20h Trofeu de Bàsquet » Ciutat de Llíria» al Pavelló Pla de l´Arc, Bayern de Munich – Morabanc Andorra

22:30h Festival de Bandes Juvenils «Ciutat de Llíria» 2022 en la Plaça Major

Hi participen la Banda Juvenil Primitiva de Llíria, dirigida per Chano Silvestre, i la Banda Juvenil Unió Musical de Llíria, dirigida per Esteban Espinosa.

Diumenge 18 de setembre 

12h Concert de la Banda Musical UDP Llíria – Camp de Túria – Serranos | Lloc: Teatre de la Llar de les Persones Majors.

12h Trofeu de Bàsquet » Ciutat de Llíria» al Pavelló Pla de l´Arc | CEB Llíria – CB L´Horta Godella

18h Llíria contra el Càncer. Runcáncer València 2022
Eixida des de la Plaça Major

19:00h Trofeu de Bàsquet » Ciutat de Llíria» al Pavelló Pla de l´Arc | Bayern Munich – València Basket | 5€

Dijous 22 de setembre 

16h Marxa cicloturista per a commemorar el Dia del Vehicles Sense Motor | Eixida des de la Plaça Major

19h Acte d´atorgament de les distincions honorífiques del M.I. Ajuntament de Llíria 2022 | Lloc: Conservatori de Llíria

Divendres 23 de setembre

19:30h Presentació del llibre «La constancia hace história», escrit per José Salvador Murgui i editat per l´ Orquestra de Plectre «El Micalet» de Llíria. | Lloc: Centre Multiusos

23h Espectacle VETA, el recopilatori de pop – rock valencià dels últims 50 anys, amb el grup Tardor i May Ibañez | Lloc: Plaça Major

Dissabte 24 de setembre 

16h Festival solidari de hip hop i música urbana | Lloc: Pista exterior Pavelló Pla de l´Arc

19h Concert de l´Agrupació Musical Edetana «Vicente Giménez» | Lloc: Església de la Sang

21:45h Cercavila de les bandes des dels respectius locals socials fins a la Plaça Major

22:30h Concert de les Bandes a la Plaça Major. | El compositor Juan Gonzalo Gómez Deval serà l´ homenatjat en reconeixement per la seua contribució a la música. Tanmateix actuarà com a President d´ Honor del Concert de Bandes 2022 al també compositor José Rafael Pascual Vilaplana. Hi participen l´ Ateneu Musical i d´ensenyament Banda Primitiva de Llíria i la Banda Simfònica Unió Musical de Llíria.

Diumenge 25 de setembre 

13h Cercavila de les autoritats acompanyades per l´Ateneu Musical i d´Ensenyament Banda Primitiva de Llíria, la Clarinera Major i la seua Cort d´Honor

14h Atronadora mascletà a la plaça Major

19h Concert de l´Orquestra de Plecte «El Micalet» de Llíria | Lloc: Església de la Sang

Dilluns 26 de setembre 

22h Nit dels Majors. «The Talent» el musical | Lloc: Plaça Major

Dimarts 27 de setembre 

22:30h Espectacle de Toni Pons. Mentalista i hipnotista. | Lloc: Plaça Major

Dimecres 28 de setembre. La Baixà 

18:30h Solemne Baixà de la imatge «gran» de Sant Miquel des del Reial Monestir fins a la parròquia de l´ Assumpció, acompanyada per la Banda Primitiva de Llíria.

A continuació, se celebrarà l´eucaristia i es farà el pregó de festes

23h «El Baúl de los 70». Espectacle musical amb els cantants Serafín Zubiri i Mikel Herzog i l´Ateneu Musical i d´Ensenyament Banda Primitiva de Llíria | Lloc: Plaça Major

Dijous 29 de setembre. La Festa Major 

06:30h Eucaristía en el Reial Monestir

08h Eucaristía en el Reial Monestir

12h Celebració de la solemne eucaristía a l´església de l´Assumpció

13:30h Cercavila de les autoritats acompanyades per la Banda Simfònica Unió Musical de Llíria i precedits pel Grup de Danses «El Tossal» de Llíria i la participació de les Falleres Majors de Llíria i les seues respectives Corts d´Honor.

14:30h Grandiosa i ensordidora mascletà a la Plaça Major

19:30h Solemne processó interparroquial en honor de l´arcàngel Sant Miquel, amb l´acompanyament de la Banda Juvenil Primitiva de Llíria a la imatge de Sant Vicent Ferrer i de la Banda Simfònica de la Unió Musical a la imatge de Sant Miquel.

Després de la processó, trasllat de Sant Miquel a la parróquia de Sant Francesc

Divendres 30 de setembre 

19h Eucaristia a la parróquia de Sant Francesc

Després de la missa, trasllat de Sant Miquel a la parróquia de Maria Mare

Dissabte 1 d´octubre. La Pujà

10h Celebració del V Concurs de pintura ràpida a l´aire lliure «Pintor Josep Manaut» Llíria 2022 | Lloc: Plaça Major

18:30h Eucaristia a la parròquia de Maria Mare

A continuació, pujada de la imatge de Sant Miquel des de la parròquia de Maria Mare al Reial Monestir

20h Celebració del MIG ANY FALLER amb discomòbil i moltes més sorpreses | Lloc: Plaça Major

22:30h Actuació del grup VOCAL SIETE amb l´espectacle «Punto y seguimos» | Lloc: Teatre Unió Musical

Dissabte 1 i diumenge 2 d´octubre 

10h Tir i arrossegament | Lloc: Al costat del camp municipal del Canó

Diumenge 2 d´octubre 

19h Nit de teatre. Representació de l´obra teatral. «Burundanga» de Jordi Galcerán | Lloc: Teatre de la Unió Musical | 5€

ACTES COMMEMORATIUS DEL 9 D´OCTUBRE 

Divendres 7 d´octubre 

20h Espectacle ARREL. Un viatge per les comarques a través dels seus cants i els seus poetes, liderat per Miquel Gil i Noèlia Llorens «Titana». | Lloc: Teatre de la Bada Primitiva

Dissabte 8 d´octubre

19h Acte institucional commemoratiu de la festivitat 9 d´Octubre i lliurament dels Premis Jaume I de la Vila de Llíria 2022 | Lloc: Conservatori de Llíria

Diumenge 9 d´octubre 

12h Actuació del grup de música familiar TROBADORETS | Lloc: Parc Silvestre d´Edeta

XVIII SETMANA TAURINA 2022

Del 7 al 16 d´octubre

Divendres 7 d´octubre 

23:30h Bous embolats

Dissabte 8 d´octubre 

13:30h Entrada de bous i cavalls i entrada de vaques

17.30h Solta de bous

23:30h S´embolaran els bous de la vesprada

Diumenge 9 d´octubre 

12h Encierro de bous

13:30h Entrada de bous i cavalls i entrada de vaques

17h Solta de bous i vaques

22:30h Entrada de vaques embolades

23:30h S´embolaran els bous i les vaques de la vesprada

Dimecres 12 d´octubre 

13:30h Entrada de bous i cavalls. Entrada de vaques

17:30h Solta de bous

22h S´embolaran els bous de la vesprada

Divendres 14 d´octubre

18h Vesprada de xiquets i xiquetes

23:30h Bous embolats

Dissabte 15 d´octubre 

13:30h Entrada de bous i cavalls. Entrada de vaques

17:30h Solta de bous i vaques

23:30h S´embolaran els bous de la vesprada

Diumenge 16 d´octubre 

13:30h Entrada de bous i cavalls. Entrada de vaques

17:30h Solta de bous

23:30h S´embolaran els bous de la vesprada