• L´acte ha comptat amb l´assistència de l´alcalde Joanma Miguel, acompanyat per la Delegada del Govern Pilar Bernabé i per la Vicepresidenta del Consell Aitana Mas

Després de dos anys, Llíria ha tornat a viure la tradicional i multitudinària Baixà de la imatge de San Miguel, des del seu Reial Monestir. Centenars de persones han participat de nou en este estimat acte festiu per als llirians i llirianes.

La delegada del Govern en la Comunitat Valenciana, Pilar Bernabé, i la vicepresidenta del Consell i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Aitana Mas, han assistit també a la Baixà, acompanyant a l’alcalde Joanma Miguel i resta de membres de la corporació municipal.

El popular acte ha tingut com un dels seus moments més emotius la trobada entre les imatges de Sant Miquel i Sant Vicent Ferrer, on l’Orquestra de Plectre “El Micalet”, ha oferit una actuació en honor a tots dos sants. Des d’allí, han continuat el trasllat fins a la parròquia de l’Assumpció, que ha acollit la celebració d’una missa i el pregó de les festes religioses.

Amb esta jornada, Llíria encara la recta final de les seues festes patronals, que tindran demà el seu dia gran en la festivitat de Sant Miquel. Al matí, la ciutat rebrà la visita de milers de pelegrins que faran la seua parada obligatòria en el monestir.

A la vesprada, a partir de les 19.30 hores, se celebrarà la solemne processó en honor de Sant Miquel. La pujada de la imatge gran del patró de la ciutat, que ix enguany en acció de gràcies per haver superat la pandèmia, es posposarà al dia 1 d’octubre, amb motiu de la seua visita a les altres parròquies del municipi. El divendres 30 es traslladarà primer a Maria Mare i posteriorment a l’església de Sant Francesc, on farà nit per a retornar al monestir el dissabte a la vesprada.