• Un dispositiu policial específic vetlarà pel trànsit i la seguretat per a la vesprada-nit del dijous 23 de juny

L’alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, ha fet una crida a la “responsabilitat, prudència, precaució i cautela” en la celebració de la nit de Sant Joan de demà dijous 23 de juny, ha instat al “respecte de les normes de convivència” per a evitar que es produïsquen “situacions no desitjades” i ha recomanat “precaució” perquè “els contagis de la covid-19 continuen avançant”.

Enguany, després de dos anys sense poder accedir a les platges, l’Ajuntament de Borriana permet l’encesa massiva de fogueres en les platges la nit de Sant Joan, del 23 al 24 de juny, i autoritza l’entrada i la permanència en les platges.

Safont ha indicat que es podrà fer foc, banyar-se i també es permetrà l’ocupació del passeig Marítim amb taules, cadires o qualsevol tipus de mobiliari i, encara que ha manifestat el seu desig que la ciutadania de Borriana “gaudisca d’una màgica i festiva nit”, ha recomanat “sensatesa i un comportament responsable”, i ha fet una crida “al respecte i a complir amb l’ordenança municipal”.

L’alcaldessa ha destacat que la Policia Local de Borriana ha dissenyat un dispositiu especial de trànsit i seguretat per a la vesprada-nit del dijous dia 23 de juny, en ocasió de la celebració de la tradicional Nit de Sant Joan. L’objectiu d’aquest operatiu és garantir la mobilitat i fluïdesa del trànsit en les hores puntes d’accés a la zona marítima.

Així, efectius de la Policia Local de Borriana realitzaran regulacions de trànsit en punts estratègics per a garantir aquesta mobilitat i fluïdesa en el trànsit i ho faran tant en les hores d’arribada, a mitjan vesprada, des de les 19 hores hores, com durant la matinada. Els vials més importants d’accés a la zona marítima com la carretera del Port, camí del Grau i l’avinguda de la Mediterrània comptaran amb agents per a la regulació del trànsit.

Paral·lelament, el passeig Marítim i la mateixa platja comptaran amb efectius policials que realitzaran funcions de vigilància i prevenció de la seguretat, així com també vetlaran pel compliment del decret de l’Alcaldia específic sobre normes d’ús i gaudi de les platges durant la Nit de Sant Joan.

Per a dur a terme l’operatiu es preveu un reforç policial del servei ordinari, el torn de la nit comptarà amb disset efectius. A més, durant la nit s’activarà el servei de prevenció de policia de platja, que comptarà amb un vehicle biplaça tipus buggy per a accedir amb major rapidesa a la zona d’arena, així com la Unitat de Vigilància i Prevenció Aèria (UVIPA) que desplegarà drons en la zona de platja per a la detecció de conductes prohibides pel Decret abans referit.

També estarà operativa la Unitat d’Atestats per a la pràctica de controls d’alcoholèmia i drogues en la conducció, i la Unitat de Seguretat i Resposta a les Emergències. La Policia Local ha subratllat que estarà prohibit el botelló, tant en la zona de platges com en el passeig Marítim, així com l’accés a les platges amb envasos de vidre, l’ús de bombones de gas i/o líquids inflamables, i cuinar en la platja.

L’alcaldessa ha posat l’accent en el respecte al mobiliari urbà instal·lat a les platges i ha recordat que les passarel·les, cadires de vigilància, papereres, etc. “són necessàries per a garantir la integritat i comoditat de les persones usuàries de la platja”.

Normes de les fogueres

El decret d’alcaldia per a la Nit de Sant Joan recorda algunes prohibicions contemplades en l’Ordenança Municipal d’Ús i Gaudi de les Platges de Borriana com la prohibició de realitzar fogueres en els espais naturals protegits del municipi, o la prohibició de materials com ara pneumàtics, goma escuma, plàstics, aerosols o qualsevol altre tipus de residu inflamable, explosiu o que la combustió puga comportar l’emissió de fums o gasos, contaminants o molestos, per a fer foc ni fogueres.

Tampoc els que generen residus o continguen elements perillosos per als banyistes com ara tatxes, claus, grapes, xapes i objectes metàl·lics (com per exemple palets, mobles, cadires…) o que puguen desprendre’s de la foguera amb el vent i produir un incendi.

Amb caràcter general es tindrà en compte que els materials apilats per a la realització de la foguera no podran sobrepassar l’altura de 1,5 metres ni ocupar una superfície quadrada superior a 1,5 metres i la distància entre una foguera o foc i una altra serà com a mínim de 4 metres.

La crema de les fogueres serà controlada i supervisada en tot moment per una persona adulta, i els organitzadors de la foguera hauran de designar una persona responsable encarregada de la vigilància i compliment de les normes, que ha d’evitar en tot moment que els menors d’edat puguen quedar-se sols en la foguera. El responsable, a més, haurà d’identificar-se a requeriment de la Policia Local, que podrà ordenar l’extinció de la foguera si el seu manteniment resulta perillós.