• El municipi viurà les seues festes del 15 al 31 de juliol. Consulta el programa de festes

La vibració de la festa ja es sent al Poble Nou de Benitatxell. El municipi es prepara per a reviure amb total plenitud, després de dos anys de restriccions, les seues tradicionals festes en honor a Santa María Magdalena.

Arrancaran el 15 de juliol amb diferents activitats preliminars com tallers de danses i la Dansà popular, mostres de ball i música dels i les alumnes de les escoles municipals, les presentacions del documental sobre l’antic Llavador de l’Abiar i del llibre sobre les Pesqueres de cingle, l’adorn de carrers i teatre.

La presentació dels festers 2020+2 ‘Els descarrilats’ i l’actuació de l’orquestra Eufòria el dijous 21 de juliol destaparan una programació intensa en la qual no faltaran les orquestres, partides de pilota valenciana, mascletaes, paelles gegants, sopars populars, activitats infantils, actuacions de DJ i festejos taurins, entre altres.

El divendres 22 de juliol, Dia de la patrona Santa María Magdalena, serà el dia més formal amb cercaviles, missa, mescletà, processó i castell de focs artificials. L’orquestra Seven Crashers posarà la guinda final a la jornada.

Un dels dies més esperats arribarà el dissabte 23 de juliol amb el Dia dels Quintades. Pel matí hi haurà carretons, mini-disco i activitats infantils per als més menuts i, a partir de les 13:00h, es concentraran les Quintades al carrer Major, on hi haurà photocall. Per la vesprada actuarà l’orquestra Montecarlo, a les 18.00h en la plaça dels Pesqueres. També hi haurà sopar de quintades i l’esperada festa remember Bikinalia, a les 00:00h al carrer La Pau, amb les actuacions de Double Vision, Dj Litel, Rafa i Javi, Los Gemelos i Arturo Roger.

El diumenge 24 de juliol, hi haurà degustació de tequiles, paella gegant, festa de l’espuma i la desfilada de Carrosses. A la nit actuarà l’orquestra Scream. Els xiquets i xiquetes seran protagonistes el dilluns 25 de juliol amb el parc infantil, la traca caramel·litzada, el circuit de motos Quads i un futbolí humà. A la vesprada hi haurà partida de pilota valenciana, i els actes religiosos ocuparan eixa mateixa vesprada amb la solemne processó en honor a Sant Jaume. A la nit serà el gran musical ‘La fuerza del destino’ de Mecano i es presentaran els festers i festeres de les festes de 2023. A les 2:00h hi haurà música remember.

A partir del dimarts 26 de juliol, i fins al diumenge 31 de juliol, donaran inici els festejos taurins i els sopars populars. La Paloma, Benavent, La Hermandad i Asensi seran algunes de les ramaderies convidades. El primer dia, per a inaugurar el recinte taurí, hi haurà una Gran Cagà i esmorzar popular a càrrec dels profesters. També es celebrarà el concurs de fideuà i allioli amb premis de 100, 75 i 50 euros a les millors fideuaes, i 50, 30 i 20 euros al millor allioli. A la nit s’oferirà truita gegant.

Ja el cap de setmana del 30 i 31 de juliol, activitats molt esperades com la Macrodiscomòbil Carnavalia on Tour o el Correfocs posaran el fermall final a les festes més esperades de la història del Poble Nou de Benitatxell.

PROGRAMA COMPLET

DIVENDRES 15 DE JULIOL

20.00 h Taller de danses organitzat pel “Grup de Danses Morro Falquí” a la plaça de l’Església. En finalitzar, sopar de cabasset.

DIUMENGE 17 DE JULIOL 

22.30 h Presentació del documental “Converses sobre el llavador de l’Abiar” a la plaça de les Pesqueres. A continuació, mistela d’honor.

DILLUNS 18 DE JULIOL  Primer dia d’adorn de carrers i balcons amb premis de 120 i 60€ per als millors carrers.

19.30 h Mostra de ball modern i ballet a càrrec del Club Multiesport; batukada de la Bandeta infantil, Bandeta juvenil, La Colleta i alumnes dels grups de danses tradicionals a càrrec de l’Escola de Música i Dansa del Poble Nou de Benitatxell a la plaça de les Pesqueres.

DIMARTS 19 DE JULIOL   Segon dia d’adorn de carrers.

23.00 h Nit de teatre En Guerra a la plaça de les Pesqueres.

DIMECRES 20 DE JULIOL  

20.00 h Dansà popular pels carrers Major i la Pau, a càrrec del “Grup de Danses Morro Falquí.”

22.30 h Presentació del llibre “Pesqueres de cingle a la Marina Alta. Estudi etnogràfic i històric”, d’Antoni Barber i Miquel Almenara al carrer Llebeig.

DIJOUS 21 DE JULIOL    

20.15 h Volteig general de campanes.

21.30 h Recollida de festeres per part dels festers, acompanyats per l’Agrupació Musicomunicipal Santa Maria Magdalena del Poble Nou de Benitatxell”.

22.30 h Eixida dels festers i festeres des de l’Ajuntament, acompanyats per les autoritats locals i de poblacions veïnes, així com dels representants de les comissions d’altres pobles acompanyats per l’Agrupació Musicomunicipal Santa Maria Magdalena del Poble Nou de Benitatxell i la Colla La Llebetjà.

23.00 h Presentació dels festers 2020+2 “Els Descarrilats” a l’Avinguda de València. A continuació, nit de ball amb l’orquestra “Euforia” a la plaça de les Pesqueres.

DIVENDRES 22 DE JULIOL  SANTA MARIA MAGDALENA

08.00 h Volteig general de campanes.

08.15 h Despertada a càrrec dels festers i festeres.

11.00 h Recollida de les festeres per part dels festers, acompanyats per l’Agrupació Musicomunicipal Santa Maria Magdalena del Poble Nou de Benitatxell.

12.00 h Solemne missa en honor a Santa Maria Magdalena cantada por el Cor parroquial i presidida per Rvdo. i excm. Sr. D. Arturo P. Ros Murgadas.

13.00 h “Mascletà” al carrer Mercat.

20.30 h Cercavila dels festers i de les festeres des del Casal fester fins a l’Església, acompanyats per l’Agrupació Musicomunicipal Santa Maria Magdalena.

21.00 h Solemne  processó  en  honor a Santa Maria Magdalena, Sant Roc i Sant Cristòfol amb la col·laboració del Grup de Danses Morro Falquí. Durant la processó es dispararan 21 salves en honor a la nostra patrona i balls processionals del “Grup de Danses Morro Falquí”, acompanyats per la Colla la Llebetjà.

En finalitzar la processó es dispararà un castell de focs artificials a càrrec de la Pirotècnia Ricardo Caballer (RICASA).

00.30 h Nit de ball a la plaça de les Pesqueres amb l’Orquestra Seven Crashers.

DISSABTE 23 DE JULIOL   SANT ROC – DIA DE QUINTADES

08.00 h Despertada a càrrec dels festers i de les festeres.

11.00 h Recollida de festers per part de les festeres (queden convidats a eixir especialment les festeres d’anys anteriors) acompanyades per la xaranga “Mama’t i calla”.

11.00 h Entrada de carretons, bou mecànic, unflables i “wipe out”.

12.00 h Mini-Disco Show al carrer la Pau.

12.00 h Solemne missa en honor a Sant Roc.

13.00 h Concentració de Quintades i Photocall.

18.00 h Actuació de l’Orquestra Montecarlo a la plaça de les Pesqueres.

22.00 h Sopar de quintades al carrers Major i la Pau.

00.00 h FESTA REMEMBER BIKINALIA al carrer la Pau. Actuacions de Double Vision, Dj Litel, Rafa y Javi, Los Gemelos i Arturo Roger. Presentat per Bartual.

DIUMENGE 24 DE JULIOL  SANT CRISTÒFOL

08.00 h Despertada a càrrec dels festers i festeres.

11.00 h Recollida de les festeres per part dels festers acompanyats de la xaranga “Mama’t i calla”.

12.00 h Solemne missa en honor a Sant Roc. En finalitzar, benedicció de vehicles davant de l’Ajuntament (accés pel c.de la Mar).

13.00 h Degustació de tequiles de mango i fresa a càrrec del Grup Espenly al c. La Pau.

14.00 h Paella gegant. Es repartirà paella per les taules del carrer la Pau i carrer Major. L’Ajuntament portarà taules i cadires.

16.30 h Festa de l’espuma al cantonet de Bufó.

19.30 h Desfilada de carrosses pels carrer la Pau i Major amb la xaranga Mama’t  i Calla i la batucada Bunpada.

00.00 h Nit de ball a la plaça de les Pesqueres amb l’orquestra Scream.

DILLUNS 25 DE JULIOL   SANT JAUME

08.00 h Despertada a càrrec dels festers i festeres.

10.30 h Parc infantil al carrer la Pau.

11.00 h Recollida de les festeres per part dels festers.

12.00 h Solemne missa en honor a S. Jaume.

13.00 h Traca caramelitzada des del carrer la Pau cap a l’Ajuntament.

16.30 – 20.30 h Circuit de Motos Quads (edat recomanada 5 a 15 anys) i Futbolí humà en la pista del Poliesportiu.

17.00 h Partida de pilota al carrer Major.

20.30 h Cercavila dels festers i festeres des del Casal fester fins a l’Església, acompanyats per l’Agrupació Musicomunicipal Santa Maria Magdalena.

21.00 h Solemne processó en honor a Sant Jaume. En finalitzar, es dispararà un castell de focs artificials.

23.30 h Gran musical “La Fuerza del Destino” de Mecano a la plaça de les Pesqueres.

01.30 h Presentació dels festers i festeres de l’any 2023 i entrega de premis dels concursos realitzats durant les festes.

02.00 h  Música “Remember”.

DIMARTS 26 DE JULIOL    

08.00 h Despertada a càrrec  dels festers i de les festeres.

10.00 h GRAN CAGÀ a càrrec dels profesters 2023 i esmorzar popular al pàrquing de l’Av. de València.

11.00 h Parc d’educació vial a càrrec de la Policía Local i Protección Civil. PORTA EL TEU VEHICLE DE RODES PREFERIT al C/ La Pau i Major.

14.00 h Concurs de fideuà i  allioli als carrers Major i la Pau. L’Ajuntament posarà taules i cadires a disposició dels participants. Premis “fideuá”: 100€, 75€ i 50€. Premis “allioli”: 50€, 30€ i 20€.

16.00 h Concursos de cau al Centre Social amb tres premis: 60€, 40€ i 20€.

18.00 h Entrada de carretons i espectacle de bous unflables al rodat habitual.

19.00 h Entrada des del carrer Trinquet a càrrec de la ramaderia “La Hermandad”.

19.30 h Bous a càrrec de la ramaderia Els Coves al pàrquing l’Av. de València.

22.00 h TRUITA GEGANT. Sopar popular als carrers Major i la Pau. Els festers repartiran entrepans de truita per les taules.

00.00 h Bous al rodat habitual a càrrec de la ramaderia Benavent.

DIMECRES 27 DE JULIOL  

19.00 h Entrada des del carrer Trinquet a càrrec de la ramaderia Asensi.

19.30 h Bous a càrrec de la ramaderia Asensi al pàrquing l’Av. de València.

22.00 h Sopar popular als carrers Major i la Pau. Els festers  repartiran  vi per les taules, gentilesa de l’Associació d’Agricultors BIOMOSCATELL. Sopar amenitzat per la Tuna de Xàbia.

00.00 h Bous al rodat habitual a càrrec de la ramaderia Els Coves.

DIJOUS 28 DE JULIOL        

19.00 h Entrada des del carrer Trinquet a càrrec de la ramaderia La Paloma.

19.30 h Bous a càrrec de la ramaderia Benavent al pàrquing l’Av. de València.

22.00 h COCÀ. Sopar popular als carrers Major i la Pau. Els festers repartiran coques per les taules.

00.00 h Bous al rodat habitual a càrrec de la ramaderia “La Hermandad”.

02.00 h Entrada des del carrer Trinquet a càrrec de la ramaderia La Paloma.

DIVENDRES 29 DE JULIOL

19.00 h Entrada des del carrer Trinquet a càrrec de la ramaderia Els Coves.

19.30 h Bous a càrrec de la ramaderia Crespo al pàrquing l’Av. de València.

22.00 h Sopar popular als carrers Major i la Pau. Els festers repartiran cervesa i papes per les taules. Espectacle durant el sopar amb ball Mirror y Break Monkeys, 2 passes interactius a càrrec de Montecarlo Representacions.

00.00 h Bous al rodat habitual a càrrec de la ramaderia Asensi.

02.00 h Entrada des del carret Trinquet a càrrec de la ramaderia Crespo.

Festes Santa María Magdalena 2020+2

DISSABTE 30 DE JULIOL   

19.00 h Entrada des del carrer Trinquet a càrrec de la ramaderia Benavent.

19.30 h Bous a càrrec de la ramaderia La Paloma al pàrquing l’Av. de València.

22.00 h Sopar popular als carrers Major i la Pau. Els festers repartiran melons d’Alger per les taules.

00.00 h Macrodiscomòbil “Carnavalia On Tour” a la plaça de les Pesqueres.

DIUMENGE 31 DE JULIOL 

18.00 h Bous unflables i carretons al rodat habitual.

19.00 h Entrada des del carrer Trinquet a càrrec de la ramaderia Crespo.

19.30 h Bous a càrrec de la ramaderia La Hermandad al pàrquing l’Av. de València.

22.00 h PASTÍS GEGANT. Sopar popular als carrers Major i la Pau. Els festers repartiran tortada per les taules. ESPECTACLE SORPRESA PER LES TAULES

00.00 h CORREFOCS a càrrec de la Colla de Diomonis de Mislata.