• Unes festes en honor al Santíssim Crist del Sagrari i de Moros i Cristians en honor a Sant Blai, que es celebren del 22 al 26 de setembre 

El mes de setembre a Altea es sinònim de festes, on es celebren les Festes Majors en honor al Stm. Crist del Sagrari i de Moros i Cristians en honor a Sant Blai. 

Este mes està ple de celebracions des del primer cap de setmana fins a l´últim. Les festes estan organitzades per amb la comissió de festes i les filaes. Unes festes que van ser declarades recentment d´Interés Turístic de la Comunitat Valenciana i les festes de Moros i Cristians com a Bé d´Interés Turístic Autonómic de la Comunitat Valenciana i Bé de Rellevància Local Inmaterial. A continuació vos mostrem la programació completa de les Festes Majors i de Moros i Cristians d´Altea 2023.

PROGRAMA DE FESTES 2023 

Divendres 22 de setembre 

13h Anunci Oficial de Festes amb volteig de campanes i disparament de morters 

19h Tradicional Entrada de la Murta amb la participació de la Colla de Dolçaines, Sonats Batucada d´Altea, Club Gimnàstica Rítmica Altea, el Grup de Danses Ballaguarda Tradicions, Bandeta Jove d´Altea, animació Circ, i moltes coses més. Recorregut: pl. de la Creu, Pont de Montcau i Av. Jaume I.

A continuació, 20h Entrada de Bandes de Música, des de la plaça de la Creu fins a la plaça José M. Planelles i seguidament, Imposició de Banderoles i Pregó de Festes a càrrec de Feli Saiz Zaragozí. 
En finalitzar el Pregó, totes les bandes interpretaran el pasdoble IDA Y VUELTA, del compositor alteà Francisco Pérez Devesa, sota la direcció del mestre director de la Banda Simfònica de la SFA, Sr. Rafa Garrigós García. 

23h Obertura de la Barraca Popular a l´aparcament Basseta-Centre

00h Entradetes. Concentració de les Filaes, per a iniciar les entradetes a l´avinguda de la Nucía, amb el següent recorregut: plaça de la Creu, c/ Pont de Montcau i Av. Alt Rei En Jaume I. 

00:30h Bacarrá On Tour en la Barraca Popular 

Dissabte 23 de setembre 

08:30h Diana Mora, amb el següent itinerari: Av. de la Nucia, Av. Valencia, c/ Llavador, c/ la Séquia, c/ Pont de Montcau, Av. Jaume I, c/ Garganes, passeig Mediterrani, c/ Gabriel Miró i pl. José M. Planelles. 

11:30h Alardo i tiroteig. – des de la plaça de la Creu fins  a la plaça de l´Església

13:15h Ambaixada Mora i Rendició Cristiana, a la plaça de l´Església

20h Espectacular Entrada Cristiana, amb el següent itinerari: c/ Filharmònica, c/ Pont de Montcau, Av. Jaume I, c/ Raspall, finalitzant a la plaça dels Esports 

00h Actuació de la gran Orquestra Flama, a la Barraca Popular 

Diumenge 24 de setembre 

11:30h Passacarrer

12h Missa Solemne en honor al Santíssim Crist del Sagrari, al temple Parroquial de la Mare de Déu del Consol oficiada per D. luis Aznar Avendaño. En finalitzar, actuació de la Muixeranga de la Marina Baixa a la plaça de l´Església. Acabat l´acte, passacarrers de totes les filaes, càrrecs, junta de la Federació, Confraria del Santíssim Crist i autoritats per a dirigir-se en comitiva fins al passeig del Mediterrani

14h Espectacular Mascletada des del passeig del Mediterrani a càrrec de la Pirotecnia Vulcano

19:30h Passcarrer

20h Solemne Processó en honor al Santíssim Crist del Sagrari i Sant Blai, per l´itinerari de costum. 

00:30h Castell de focs artificials, al passeig del Mediterrani, a càrrec de la Pirotecnia Tamarit 

Al finalitzar, actuació de la Extraordinària Orquestra La Pato a la Barraca Popular

Dilluns 25 de setembre 

08:30h Diana Cristiana amb el següent itinerari: Costera dels Matxos, c/ Portal Vell, c/ Sol, c/ Alacant, c/ l´Empedrat, c/ la Mar, passeig Sant Pere, passeig Mediterrani, c/ Garganes, Av. Jaume I i plaça José M. Planelles. 

11h Passacarrer 

11:30h Missa Solemne en honor a Sant Blai, Patró de la Federació de Moros i Cristians i de la Vila d´Altea, al temple parroquial de la Mare de Déu del Consol. Concelebrada pel Sr. Francisco R. Morató Boronat, Rector d´Altea i Assesor Religiós Àrea V Undef i D. Lucas Rafael Glavañ Ruso. Finalitzada la celebració litúrgica, lectura de la nova Comissió del Crist 2024. 

12h Alardo i Tiroteig. – Seguidament Ambaixada Cristiana i Rendició Mora a la plaça de l´Església 

Acabat l´acte, passacarrers de totes les filaes amb les bandes de música, càrrecs festers i autoritats cap a la plaça de l´Ajuntament. 

20h Espectacular Entrada Mora, amb el següent itinerari: c/ Filharmònica, c/ Pont de Montcau, Av. Jaume I, c/ Raspall, finalitzant a la plaça dels Esports 

00h Macro discomòbil, amb la participació de DJ locals a la Barraca Popular 

Dimarts 26 de setembre

11:30h Passacarrer. 

12h Missa de Difunts i Acció de Gràcies, a l´Església Convent de Sant Pere i Sant Francesc. 

En finalitzar l´acte, passacarrer fins a la plaça José María Planelles

16h Tornada de les Banderes, amb la desfilada des del c/ Llavador, Av. Comunitat Valenciana, c/ Generalitat Valenciana, c/ Garganes, Av. Jaume I i c/ Pont de Montcau fins a la Seu de la Federació de Moros i Cristians Sant Blai al Casal Fester, depositant cada filada les banderes i finalitzant amb la interpretació de l´Himne Fester , el pasdoble IDA y VUELTA. 

19h Gran musical familiar «El libro de la selva», a l´aparcament Basseta – Centre 

Dimecres 27 de setembre 

18h Gran actuació a càrrec del DUO JAM i berenar als jardins del Centre Social

* Accés lliure i gratuït. Activitat reservada per als nostres majors* 

Divendres 29 de setembre 

17h a 21h Correbars amb la Bandeta Bèrnia 

21h Festival Musical FESPORRAT a l´aparcament Basseta – Centre amb LA FÚMIGA, CACTUS , COLOMET i SANTI MATAIX DJ.

Diumenge 1 d´octubre

10h III Encontre de Boixets d´Altea, per a tota la Comunitat Valenciana, a l´Av. Comunitat Valenciana