Programa d’actes de la Setmana Santa d’Alberic

Dissabte 5 de Març de 2022
A les 19.30 hores, en el Temple de Sant Llorenç Màrtir, Santa Missa de la Confraria del Crist de la Fe, oficiada per Sr. Juan José López Pacheco.

Diumenge 6 de Març de 2022
A les 18.30 hores, en l’Ermita de Santa Bàrbara, Santa Missa de la Confraria del Sant Sepulcre, Imatge de la Pietat oficiada per Sr. Juan José López Pacheco.

Diumenge 20 de Març de 2022
A les 12.15 hores, a l’església de l’Esperit Sant, Santa Missa de la Confraria de l’Oració de Jesús en l’Hort, oficiada per Sr. Juan José López Pacheco.

Dimecres 30 de Març de 2022
A les 19.30 hores, en l’Ermita de Santa Bàrbara, Santa Missa de la Confraria de Jesús Natzaré oficiada per Sr. José Vicente Martínez Carboneres.

Dijous 31 de Març de 2022
A les 20.00 hores, CONFERÈNCIA a l’Església de Sant Llorenç Màrtir amb el tema “Epigrafia del Sant Calze” a càrrec de Juan Agustín Blasco Carbo.

Diumenge 3 d’Abril de 2022
A les 13.00 hores, en l’Ermita de Santa Bàrbara, Santa Missa de la Real Confraria de la Preciosíssima Sang del nostre Senyor Jesucrist oficiada per Sr. José Vicente Martínez Carboneres.

Dimecres 6 d’Abril de 2022
A les 20.00 hores, CONFERÈNCIA a l’Església de Sant Llorenç Màrtir amb el tema “Orige de la Setmana Santa” a càrrec de Mossèn Paco Gonzalez

Divendres 8 d’Abril de 2022
A les 18.30 hores, en l’Ermita de Santa Bàrbara, Missa Solemne a la Verge de la Soledat, com a culminació del Septenari de Dolores, oficiada per Sr. Juan José López Pacheco.

A les 22.00 hores, en el Teatre Liceu

PREGÓ DE SETMANA SANTA

Pregoner: Sr. Antonio Torres Sanchis

En finalitzar el Pregó, actuació Musical per part d’un grup de membres de la Societat Unió Musical d’Alberic.

Dissabte 9 d’Abril de 2022
A les 17.00 hores. En l’Av. Glorieta concentració i Tamborada de les Bandes de Tambors i Bombos de les Confraries de l’Oració de Jesús en l’Hort i la Confraria del Ecce-Homo, tot el que ho desitge pot assistir i participar amb el seu tambor o Bombo.

La Confraria de l’Hort iniciara la seua marxa des del carrer Félix Rodríguez de la Fuente per Benimuslem, ctra. Alzira, València, Sant Vicent, Plaça Mestre Magenti, Sant Llorenç a Sant Antoni.

La Confraria de l’Ecce-Homo iniciara la seua marxa des de l’Ermita de la Verge de Cullera per travessia Verge de Cullera, Muro, Trinquet, Jesús Llorca, Sèquia Real del Xúquer a Sant Antoni.

Conjuntament per Sant Antoni fins a l’Avinguda Glorieta.

A les 18.00 hores en la Glorieta espectacle Musical Infantil: Ramonets

Durant la vesprada, en la Muntanyeta, ambientació musical i Food Trucks

Diumenge de Rams 10 d’Abril de 2022
A les 7.00 hores “Despertà”.

A les 8.30 hores. En el Temple de Sant Llorenç Màrtir Santa Missa resada.

A les 10.30 hores Benedicció de Palmes i Rams en l’Ermita de la Verge de Cullera, a continuació Processó per Verge de Cullera, Horts, Poeta Badenes, Sant Antoni, Avda. Glorieta, Cervantes, Avda. Madrid al Temple de l’Esperit Sant on se celebrara la Solemne Eucaristia.

A les 13.00 hores en la Muntanyeta se celebrarà el tradicional “Concurs de l’Encisam”, amb lliurament dels corresponents trofeus.

A les 14.00 hores Mascletà en l’Avda. Ribera Alta.

A partir de les 16.00 hores Renovació “Apunta als Sants” en els llocs de costum.

A les 16.00 hores En la Plaça de la Constitució Festival de Bandes, desfilant en cercavila fins a la Muntanyeta on la Banda Unió Musical d’Alberic oferirà el tradicional Concert.

A les 18.00 hores Sorteig dels “SANTS” per a l’any 2023 en els llocs de costum.

A les 19.45 hores des de la Muntanyeta i després de disparar-se 21 Salves d’Honor començara la tradicional “BAIXÀ DELS SANTS”, abans de l’eixida de cada Imatge es beneirà a els ‘portadors’ i es resara una oració; seguidament i per l’itinerari de costum trasllat fins a la Plaça de la Constitució: Ermita, Avda. La Marquesa, Glorieta, Sant Antoni, Rafael Comenge fins a la Plaça de la Constitució. Totes les Confraries esperaren el final d’este trasllat en la Plaça on es resaran unes Oracions, i seguidament cada Confraria traslladarà les seues imatges als domicilis dels seus Confrares Majors.

Dilluns Sant 11 d’Abril de 2022

A les 18.00 hores. En el Temple de l’Esperit Sant, Santa Missa Resada.

A les 19.30 hores. En el Temple de Sant Llorenç Màrtir, Santa Missa Resada.

A les 21.00 hores Benedicció de les Famílies dels Confrares Majors i dels “ARREGLOS”; i visita i inauguració dels mateixos per part de la Junta Central de Confraries

-La Coral “SCHOLA CANTORUM D’ALBERIC” cantarà “Motets” davant els ARREGLOS del: Hort, Natzarè, Ecce – Homo i Crist.

Dimarts Sant 12 d’Abril de 2022
A les 16.00horas. Visita “ARREGLOS” per part dels majors de la residència de la Milagrosa.

A les 18.00 hores. Missa pels difunts de la Confraria del Sant Calze davant del seu “Arreglo”

A les 19.30 hores. En el Temple de Sant Llorenç Màrtir, Santa Missa resada.

A les 21.30 hores desfilada processional de les Confraries de l’ORACION DE JESÚS EN L’HORT I JESÚS NATZARÉ; pel següent itinerari:

HORT: Des del Carrer Sant Antoni nº 36 per: Glorieta fins a encreuament amb Arxipreste Ferrandis

NATZARÉ: Des del Carrer José Mateu Alabau nº 8 per Rei En Jaime, Cervantes, Glorieta fins a l’encreuament amb Arxipreste Ferrandis

Conjunta: Carrer Arxipreste Ferrandis, Cardenal Cisneros.

Final Hort: contínua per Cisterna, Federico Soriano a Sant Antoni núm. 36.

Final Natzaré per: Ramón y Cajal, Av. la Glorieta a José Mateu Alabau núm. 8.

La Coral “SCHOLA CANTORUM D’ALBERIC” cantara “Motets” davant els arreglos del: Calze, Sepulcre, Pietat, Soledad i Columna.

Dimecres Sant 13 d’Abril de 2022
A les 10.30 hores. Processó Infantil: Des del Col·legi de la Miraculosa en Carrer Hospital per Sant Llorenç, Sant Antoni, Rafael Comenge, Pl. Constitució a Església de Sant Llorenç Màrtir.

A les 18.00 hores. Missa de la Confraria del Sepulcre-Pietat davant del seu “arrreglo”

A les 18.00 hores. En el Temple de l’Esperit Sant, Santa Missa resada.

A les 19.30 hores. En el Temple de Sant Llorenç Màrtir, Santa Missa resada.

A les 21.30 hores VIA CRUCIS cantat en el Temple de Sant Llorenç Màrtir, amb la Confraries CRIST DE LA FE i VERGE DE LA SOLEDAT; a continuació Processó pel següent itinerari:

CRIST – SOLEDAD: Pl. Constitució, Botigues, Sant Llorenç, Sèquia Reial del Xúquer, Calderón de la Barca, Antonio Lloret.

DESPEDIDA: Encreuament Foieta amb Goya i amb Antonio Lloret.

Crist continua per Foieta a c/ Oest núm. 8

Soledad continua per Antonio Lloret a Ausiàs March nª 8

Dijous Sant 14 d’Abril de 2022
A les 11.00 hores. Visita “arreglos” dels xiquets, des de Sant Llorenç.

A les 17.00 hores en el Temple de Sant Llorenç Màrtir, Solemne Celebració del Sopar del Senyor. Amb Llavatori dels peus i trasllat del Santíssim Sagrament al Monument. Després de la finalització de l’Eucaristia Hora Santa.

A les 17.30 hores. Processó trasllat del Sant Calze. Des del carrer Xúquer núm. 8 per Orient, Sant Antoni, Av. la Glorieta, Miguel de Cervantes, Plaza d’Espanya a Parròquia de l’Esperit Sant.

A les 19 hores, en el Temple de l’Esperit Sant, Santa Missa de la *Confraria del *Sant *Calze. Solemne Celebració del Sopar del Senyor. Amb llavatori dels peus i trasllat del Santíssim Sagrament al Monument. En aquesta celebració s’usara la rèplica del Sant Calze. L’Eucaristia serà oficiada per Sr. Juan José López Pacheco. Després de la finalització de l’Eucaristia Hora Santa.

A les 21.30 hores Processó del Silenci. Confraria del Ecce-Homo; des de l’arreglo fins a l’Ermita de la Verge de Cullera, pel següent itinerari: (Arreglo) Sol per València, Séquia, Olivera, Hospital, Pl. Mestre Magenti, Sant Llorenç, Sant Antoni, Poeta Badenes, Horts, Verge de Cullera, Ermita Verge de Cullera, PROCLAMACIÓ DE LA PARAULA I SORTEIG DE DUES MEDALLES PER A CONFRARES PRESENTS. Continuarà per: Travessia Verge de Cullera, Muro, Trinquet, Jesús Llorca, Sèquia *Reial del Xúquer, Sant Llorenç, Pl. Mestre Magenti, Joaquín Costa a c/Sol, (Arreglo). A continuació tradicional “sardinà” per a tots els assistents.

A les 24.00 hores Processó Penitencial de la Pietat pel següent itinerari: Des de l’Arranjament, situat al carrer Orient per Rafael Comenge, Pl. Constitució, Botigues, Sant Llorenç, Sant Antoni, Orient per a finalitzar en el núm. 8 (Arreglo.)

En finalitzar la Processó se sortejarà una medalla de la Imatge de la Verge per a presents.

Divendres Sant 15 d’Abril de 2022
A les 7.00 hores Viacrucis, que partint del Temple de Sant Llorenç Màrtir, en la Plaça de la Constitució i amb la imatges de Jesús Natzaré i de la Verge de la Soledat, pel lloc de costum fins a la Muntanyeta, resant a la seua arribada al Calvari, en cadascuna de les estacions el Viacrucis. Al seu terme cada Confraria sortejarà les seues respectives medalles i insígnies, retornant a la Plaça de la Constitució resant el Sant Rosari, on tindrà lloc l’Encontre Doloròs, la Banda de la Verge del Rosari interpretarà el toc de Silenci. Es prega el màxim respecte i silenci.
A les 12.00 hores. Viacrucis per a xiquets en Esperit Sant.

A les 12.00 hores. Processó-trasllat del Sant Sepulcre:
Des del seu arreglo en C/ Orient núm. 8 per Rafael Comenge, Pl. Constitució a Església de Sant Llorenç.

A les 17.00 hores En el Temple de Sant Llorenç Màrtir, solemne celebració de la Passió i Mort del Senyor.

A les 17.00 hores En el Temple de l’Esperit Sant, solemne celebració de la Passió i Mort del Senyor.

A les 21.00 hores Solemníssima Processó General del Sant Enterrament, que per l’itinerari de costum partirà de la Plaça de la Constitució, per Botigues, Sant Llorenç, Plaza Mestre Magenti, Sant Vicent, València, Ramón y Cajal, Sant Antoni, Rafael Comenge a Plaça de la Constitució, per a finalitzar dins del Temple de Sant Llorenç Màrtir amb unes Oracions i una senyal de respecte a la imatge del Sant Sepulcre per part del Clergat, la Junta Central de Confraries, Confrares i públic en general.

La Confraria del Sant Sepulcre iniciarà la Processó des de l’interior del temple de Sant Llorenç Màrtir.

En finalitzar es traslladaren els passos a l’Ermita en la Muntanyeta on se celebraren els sortejos d’insígnies, medalles i rosaris segons tradició de cada Confraria.

La Confraria del Crist de la Fe realitzarà el sorteig en la Capella de l’Església de Sant Llorenç Màrtir.

La Confraria del Sant Sepulcre realitzarà el sorteig a l’Església de Sant Llorenç Màrtir.

Dissabte Sant 16 d’Abril de 2022
A les 9.30 hores Res de Llaüts en Esperit Sant i visita al Cementeri.

A les 12.00 hores. Celebració de la Resurrecció per a xiquets en Esperit Sant.

A les 22.00 hores en el Temple de Sant Llorenç Màrtir, SOLEMNE VIGÍLIA PASQUAL.

En finalitzar la Vigília, Gloriosa Trobada amb el Ressuscitat, amb tret de traques i invitació oferida per la Junta Central de Confraries als qui desitgen assistir.

Diumenge de Resurrecció 17 d’Abril 2022
A les 8.30 hores en el Temple de Sant Llorenç Màrtir Santa Missa Resada.

A les 11.00 hores en el Temple Sant Llorenç Màrtir, solemne Eucaristia de la Resurrecció.

A les 12.00 hores en el Temple Esperit Sant solemne Eucaristia de la Resurrecció.

Dilluns 25 d’Abril de 2022. Festivitat de Sant Vicent
A les 7.30 hores, en el Temple de Sant Llorenç, Santa Missa de la Confraria del Sant Sepulcre, celebrada per Sr. Juan José López Pacheco és la Missa prèvia a la Processó “dels Combregars”, que partirà del Temple de Sant Llorenç Màrtir, en finalitzar la Processó Santa Missa en el Temple de Sant Llorenç Màrtir.

A les 12.00 hores En el Temple de l’Esperit Sant Eucaristia Resada.

Nota:

– La Junta Central de Confraries es reserva el dret de modificar o cancel·lar qualsevol d’aquests actes previstos, si les circumstàncies així ho exigeixen.
– S’aplicaren les normes higienicosanitàries vigents en el moment.

La Junta Central de Confraries convida a tots els Confrares i Feligresos a participar de tots ells.