Les festes de Sant Pere i la Mare de Déu del Carme celebraran els dies centrals d’actes del divendres 15 al diumenge 17 de juliol. Així ho han anunciat l´edil de Festes, Marta Lloret i la clavària de la Comissió de Festes, Pepa Moltó.

Com cada any, el Passeig Sant Pere, serà l’escenari dels actes que la Comissió de Festes prepara amb esforç i feina perquè alteans, alteanes i especialment els veïns del barri, gaudisquen d’uns dies de celebració i oci en honor a Sant Pere i la Verge del Carme.

Com ha recordat l’edil de Festes, “després de dos anys sense festes a conseqüència de la COVID, estem ací de nou per donar la benvinguda a estes festes de Sant Pere tan especials pel que comporta el barri on se celebren; el raval mariner tan significatiu a la història d’Altea i la seua vida”.

Marta Lloret ha agraït a la Comissió de Festes i la seua clavària l’organització dels actes festers. “Sé que heu posat molta estima a l’organització d’estes festes i és un fet que s’ha d’agrair”; ha comentat Lloret.

Per part seua, Pepa Moltó ha agraït a la regidoria el fet de fer públic el programa d’actes per mitjans digitals, com són les xarxes socials municipals.

“El programa de festes és un programa clàssic de les activitats que se solen fer en estes festes. Hem tractat de programar actes perquè tota la gent s’ho passe bé amb activitats per a menuts, joves i gent major, com són els esdeveniments nàutics esportius; el concurs de calders; els actes religiosos i els jocs d’aigua per a la gent més xicoteta”. Ha explicat la responsable de la Comissió de Festes.

Moltó ha apuntat que este any no s’han triat reines i cort d’honor però perquè s’ha pensat que qualsevol persona que vulga lluir les vestides típiques d’esta festa marinera ho puga fer; no en va la clavària ha animat les nenes, nens i joves a vestir-se amb el vestit de marinera o mariner als actes propis d’esta tradició, com poden ser “l’Entrada de la murta”, la missa i la romeria.

Pepa Moltó ha desgranat el programa d’actes i ha convidat a la participació. “Estic satisfeta perquè sembla que les festes tindran continuïtat. Potser esta festa és més modesta que la d’altres anys, però és sostenible i l’important és que ja hi ha gent que vol formar part de la Comissió del proper any”. Ha conclòs la clavària.

Programa d’actes

Diumenge 10 de juliol
19h. Concert d’estiu ofert per la SFA a la Plaça Europa.

Divendres 15 de juliol
18:00h Entrada de la Murta.
23:00h Discomòbil a càrrec de Soundmax a l’auditori del Passeig Sant Pere.

Dissabte 16 de juliol
09:00h Despertada.
10:30 Trofeu Sant Pere de Falutx Mediterrani davant de la cornisa litoral del passeig Sant Pere.
11:00h Regata Optimist i vela lleugera interclasse.
14:00h Cerimònia de lliurament de trofeus de les regates Sant Pere seguida del tradicional concurs gastronòmic de Calders.
17:00h Entreteniments i jocs aquàtics amb animació pels més xicotets.
23:00h Gran revetlla a l’Auditori de Sant Pere de l’orquestra La Trampa.

Diumenge 17 de juliol.
09:00h Despertada.
13:00h Coca a la Llumà al parc del Passeig.
18:30h Concentració a la Plaça del Convent per acompanyar en romeria les Imatges de Sant Pere i la Mare de Déu del Carme fins a l’auditori de Sant Pere.
19:00h Missa de Campanya a l’auditori.
20:00h Romeria marinera a peu fins al Port on es llançaran les corones de llorer i les 21 salves marineres. 23:00h, tornada de les imatges a l’Església de Sant Francesc i llançament de focs artificials davant de l’auditori del Passeig Sant Pere.