El faller del Saladar Sergio Avargues serà el pregoner de les falles de Dénia 2024. Així ho ha anunciat aquest dilluns el president de la Junta Local Fallera, Jaume Bertomeu, en l’acte de presentació del cartell de les festes josefines.

Sergio Avargues va començar la seua trajectòria fallera a l’any 1993 a la falla Baix la Mar, i des de 1996 forma part de la comissió del Saladar. Sempre ha tingut una passió profunda pel món de les falles, especialment per les carrosses i les presentacions, que considera, junt a la pròpia falla, la part més artística de la festa. Tant és així que enguany va ser l’encarregat de la presentació de Candela Marco, fallera major infantil de Dénia, i la seua cort d’honor.

El pregoner participa activament en la creació de llibrets de falla, que considera “una àrea en la qual el nostre poble ha millorat notablement, però encara necessitem una aposta més ferma per part de les comissions falleres pel que fa a aquesta publicació”.

Programa Oficial de les Falles de Dénia 2024

Davant el repte de dirigir-se al món faller el pròxim 17 de febrer, Sergio afirma que “m’agradaria realitzar un prego tradicional, on puga expressar i reivindicar els nous temps que vivim i que ens esperen. Vull que fem entre totes i tots d’aquesta edició de les Falles de Dénia la millor fins ara”. Tanmateix, el pregoner creu “en la necessitat d’una aposta decididament renovadora de l’estètica i dels projectes que es planten als carrers durant els mesos de març. Les Falles, a la meua manera de veure-ho, haurien de ser contemporànies als temps actuals, amb una visió crítica, local i accessible a tota la ciutadania

El cartell, obra de Jaume Mora

El nom del pregoner de les falles de Dénia s’ha donar a conèixer durant la presentació de la imatge de les festes, que seran il·lustrades amb un cartell creat per Jaume Mora, que recull els elements més reconeixibles de la festa fallera.


Todas las noticias de las Fallas 2024 en nuestro especial