• La temporada “Hi havia una vegada una orquestra. 80 anys amb l’Orquestra de València” es desenvoluparà del 19 d’octubre al 15 de juny

El Palau de la Música obri demà dijous el període per a l’adquisició d’abonaments corresponents a la Temporada 2022/23, que sota la denominació genèrica “Hi havia una vegada una orquestra. 80 anys amb l’Orquestra de València”, arrancarà el pròxim 19 d’octubre i s’estendrà fins al 15 de juny del pròxim any, 2023. Fins diumenge que ve, 25 de setembre, la ciutadania podrà adquirir l’Abonament Anual o comprar per separat els abonaments Les Arts i Teatre Principal.

La presidenta del Palau de la Música, la regidora Gloria Tello, ha destacat que “una vegada conclosa la renovació, iniciem el període d’adquisició de nous abonaments, posant a la disposició de les persones que vulguen gaudir de la gran experiència que és sentir la música clàssica en directe, i que no són les nostres abonades habituals, la possibilitat de fruir d’una temporada brillant per repertori, directors i solistes internacionals, i de poder acompanyar-nos en el 80 aniversari de l’Orquestra de València, que es troba en un excel·lent nivell artístic”.

L’Abonament Anual consta de 30 concerts que es desenvoluparan a l’Auditori de Les Arts i al Teatre Principal, i oferix uns preus que oscil·len entre els 560 € de l’Abonament A, fins als 420 € de l’Abonament B i els 280 € del C. Si es compren per separat per auditoris, els preus de l’Abonament Les Arts, el qual inclou un total de 16 concerts, són de 292, 219 i 146 euros per a les modalitats A, B i C, respectivament; mentre que l’Abonament Teatre Principal, que té 14 concerts, recull preus de 268, 201 i 134 euros per als tres tipus d’abonament.

Pel que respecta als cicles Abonament OV (que consta de 10 concerts de l’Orquestra de València en Les Arts); Abonament Veu (amb 5 concerts en el Teatre Principal, amb l’Orquestra de València, Capella de Ministrers i Orquestra Barroca de Friburg), així com l’Abonament Piano (amb 9 concerts en Les Arts i Teatre Principal i conformat per pianistes amb l’OV + solistes internacionals), es podran adquirir des del 27 al 30 de setembre. La venda de localitats soltes serà a partir del 5 d’octubre. El director del Palau de la Música, Vicent Ros, ha animat “totes i tots a assistir a una programació d’excel·lència, que cada vegada va a més, i a gaudir del so, i de la brillant qualitat i versatilitat de l’Orquestra de València”.

L’Orquestra de València celebrarà el seu 80 aniversari durant la temporada 2022/23, i en este període està previst que la dirigisquen, a banda del seu titular, Alexander Liebreich, i el seu director principal associat, Ramón Tebar, altres grans batutes convidades, com Pinchas Steinberg, Sylvain Cambreling, Dennis Russell Davies, Manuel Hernández-Silva, Miguel A. Gómez-Martínez, Álvaro Albiach i Gergely Madaras. Debutaran Tarmo Peltokoski, Pietari Inkinen i Anne Hinrichsen qui dirigirà el concert amb motiu del Dia Internacional de la Dona. A més, durant la pròxima temporada continuaran també les figures de l’Artista i Compositor en Residència, que recauran en el violinista Sergey Khachatryan, i en un dels millors compositors internacionals de l’actualitat, el francés Pascal Dusapin.

Anne-Sophie Mutter torna al Palau

La formació simfònica valenciana obrirà la temporada amb la presència de la pianista Maria João Pires. A més, també actuarà amb ella Rudolf Buchbinder o el violinista Punxes Zukerman. Així mateix, en la programació de la temporada destaca la visita esperada de la violinista Anne-Sophie Mutter, que torna després de molts anys d’absència.

També es podrà gaudir de la joia barroca “La Passió segons Sant Mateu”, de Johann Sebastian Bach, que serà interpretada per l’Orquestra Barroca de Friburg i el Cor Vox Luminis. I no faltaran recitals dels grans pianistes que tant agraden al públic valencià, com Grigori Sokolov, Arcadi Volodos i, de nou, Maria João Pires. Com també amb l’OV, altres grans pianistes com Varvara, Vikingur Olafsson, Paul Lewis, Josu de Solaun; i altres concertistes valencians com Carles Marín, Carlos Apellániz, Claudio Carbó, María Linares, Óscar Oliver i Xavier Torres.

El planter de mestres inclourà també la presència de destacats intèrprets: violinistes com Leyla Josefowicz; els violoncel·listes Asier Polo, Alban Gerhardt, Steven Isserlis i el solista de l’OV Iván Balaguer; el viola Nils Mönkemeyer, el clarinetista Andreas Ottensamer, el clavecinista Diego Ares, el fortepiano Antonio Simón i Nathalie Forget amb ondes Martenot.

Respecte a les veus, destaquen la mezzosoprano Anna Lucia Richter i la soprano Chen Reiss, així com la soprano Raquel Lojendio, el baríton Josep Ramon Olivé i les veus d’Èlia Casanova i Josep Aparici “Apa”.

Més informació i venda d´entrades en el web del Palau de la Música (ACI)