• Els dies 29 de juliol a la Muntanyeta dels Sants 

El municipi de Sueca es prepara per a la celebració, els dies 29 i 30 de juliol, de la tradicional festivitat dels Benissants de la Pedra, patrons secundaris de la ciutat als qui se’ls encomana la protecció de les collites. L’Ajuntament de Sueca, a través de la Regidoria de Festes, i la parròquia de Nostra Senyora del Carmen, han preparat una sèrie d’actes que s’iniciaran el divendres 29 amb la romeria a peu fins a la Muntanyeta dels Sants. El lloc i hora de concentració per a l’eixida serà l’encreuament de la Ronda del Borx amb el carrer de la Cantant Vendrell, a les 17.30 hores.

A les 19 hores se celebrarà a l’aire lliure la tradicional missa i benedicció de les espigues d’arròs. Gràcies a la col·laboració de la Regidoria de Turisme, s’oferiran punts de refrescos als assistents per a mitigar la calor. A més, des de l’Ajuntament es proporcionarà un servei d’autobús gratuït per a facilitar la tornada a les persones que hagen acudit a peu. “Estem molt contents de poder tornar a celebrar amb normalitat esta festivitat convertida en tota una tradició per a agrair als nostres patrons la protecció de les collites. Desitgem que la ciutadania puga gaudir-la plenament després de dos anys de suspensió per la pandèmia”, ha assenyalat la regidora de Festes, Gema Navarro.

En finalitzar la missa, i després de retornar els sants a l’església del Carmen, sobre les 22 hores es procedirà al seu trasllat novament en processó fins a l’església de Sant Pere Apòstol. Finalment, es dispararà un castell de focs artificials.

El dimarts 30, a les 19 hores, se celebrarà una solemne missa concelebrada pels sacerdots de la ciutat a l’església de Sant Pere Apòstol. A continuació, tindrà lloc la processó pels carrers de costum acompanyada de la Societat Ateneu Musical de Sueca.