• Les Falleres Majors de València van visitar els diferents tallers i les seues carrosses 

La nit abans de la Batalla de Flors, el centre neuràlgic de treball i preparació era sens dubte la Ciutat de l’Artista Faller. Allí els artistes donaven en el seus tallers els últims retocs a les seues carrosses perquè tot lluïra a la perfecció en la Batalla més bonica del món este diumenge 31 de juliol.

Però no estaven a soles. Els artistes van estar acompanyats per multitud d’amics i familiars que compartien l’alegria de participar en esta festa i de poder deixar tota a punt en la tradicional ‘Nit de la Punxà’.

L’olor i el color de les carrosses en esta nit és únic i indescriptible. Unes sensacions que van poder viure molt de prop les Falleres Majors de València, Carmen Martín i Nerea López. Acompanyades per les seues Corts d’Honor, i pel president de Junta Central Fallera, Carlos Galiana, van fer un recorregut pels diferents tallers de la Ciutat donant tot el seu suport als incansables treballadors i participant també totes elles de la «punxà de la flor». També van visitar les carrosses que les portaran a la Batalla de Flors al taller de Vicente Julián a Meliana.

Les xiques i xiquetes, màximes representants de les Falles 2022, van mostrar especial emoció durant la visita a les espectaculars carrosses que el dia següent les portaran pel Passeig de l’Albereda. «Mitològiques!», de Vicente Julián per a Carmen i la seua Cort, i «La llorona» de Francisco Tarazona, per Nerea i les xiquetes de la Cort d’Honor Infantil.

Un total de 30 carrosses i 9 cotxes lleugers faran que l’Albereda s’engalanara de flors gràcies al treball d’artistes i floristes.

Després de viure de primera mà la «punxà de la flor» i realitzar nombroses fotos, les màximes representants van donar pas al sopar al costat de la resta de fallers i falleres que s’havien acostat fins als tallers. Els emblemàtics carrers de la Ciutat de l’Artista Faller es van omplir de germanor i bon ambient, gràcies a la il·lusió dels milers de persones que cada any volen participar d’este tradicional encontre.

A més de les Falleres Majors de València i les seues Corts d’Honor, en el sopar van participar també les 73 xiquetes i 73 xiques candidates a Falleres Majors de València de 2023 en el seu primer acte oficial com preseleccionades. Durant la vetlada van poder conéixer a les seues companyes i visitar les carrosses que les portaren en la Batalla de les Flors.

📎 RELACIONAT 

València tanca este cap de setmana la Gran Fira

Després del sopar, la nit va ser amenitzada per una orquestra que van fer ballar als convidats fins a altes hores de la matinada.

📸 Armando Romero (JCF)