• Del 23 d’abril al 9 de maig tornarà una de les festes més importants de la Comunitat on s’espera l’assistència de milers de persones

Al Centre d’Interpretació Turística – Cotxera de Batet s’ha presentat el Carnaval 2022 amb l’alcalde, Guillem Alsina, la regidora de Festes, Paula Cerdà i el president de la Comissió Organitzadora del Carnaval, Jordi Català. Després de dos anys marcats per la pandèmia els carrers de Vinaròs es tornaran a omplir de colors, llums i molta diversió, d’una festa que recordem està catalogada d’Interés Turístic Autonòmic.

El president Català ha detallat els actes més destacats del Carnaval 2022 amb l’arribada de Carnestoltes i la imposició dels corbatins a les comparses aquest dissabte 23 d’abril. Per al 30 d’abril es farà la Gran Gala de les Reines i Reis, que es retransmetrà en diferit per la televisió autonòmica d’À Punt, mentre que el cap de setmana del 7 i 8 de maig es faran les grans desfilades del Carnaval, on s’espera la participació de milers de persones.

Pel que fa a les novetats, Català assenyalava que per al diumenge 24 d’abril es farà la inauguració del Museu del Carnaval al Centre d’Interpretació Turística – Cotxera de Batet. D’altra banda, destacava que les desfilades es faran en un nou recorregut amb la finalitat d’agilitzar el màxim possible la rua i sobretot garantir al pas correcte de les carrosses.

Per la seua banda, la regidora Cerdà ha explicat que “per part de l’Ajuntament es fa una aportació econòmica al Carnaval de 93.300€ que es divideix en tres partides, 33.900€ corresponent al conveni amb la COC, 52.000€ per a la celebració del Carnaval d’hivern i 8.000€ per a la celebració de la festa a l’estiu”. Segons comentava des de “l’Ajuntament sempre oferirem la màxima col·laboració possible perquè el Carnaval de Vinaròs continue sent un referent festiu a la Comunitat Valenciana”.

L’alcalde Alsina ha volgut destacar la feina de la Policia Local i la Brigada Municipal que al llarg de tota la programació de Carnaval realitzarà un gran esforç, juntament amb la COC, per a garantir la bona marxa de tots els actes previstos.

Carnaval segur

Alsina comentava que “avui mateix hem celebrat la Junta de Seguretat Local, amb la presència de la subdelegada del Govern a Castelló, Soledad Ten, Guàrdia Civil, Policia Autonòmica i Policia Local per tal de coordinar el dispositiu especial de seguretat”. Segons indicava “es farà un ampli desplegament dels agents, sobretot durant els actes més multitudinaris, per garantir la seguretat dels assistents, a més de també de comptar amb assistència sanitària”.

L’alcalde insistia que s’espera un Carnaval amb una àmplia participació de persones després de dos anys de suspensió i feia una crida a la responsabilitat per gaudir de la festa amb respecte i tolerància.