• En l’acte, coordinat per l’Associació Amics i Amigues de la Cordà d’Alaquàs, es van cremar un total de 300 dotzenes de coets F2 especials per a públic de fins als 18 anys

La Cordà Infantil, organitzada per l’Associació Amics de la Cordà i l’Ajuntament d’Alaquàs, s’ha convertit amb els anys en un dels actes pirotècnics més importants de les Festes Majors d’Alaquàs donat que el seu objectiu primordial és ensenyar a les noves generacions la tradició de la pòlvora tot i fomentant la partipació en ella de manera responsable.

En la Cordà d’enguany han participat un total de 35 xiquets i xiquetes “molts il·lusionats i ansiosos per l’arribada d’aquest acte” segons els responsables de l’Associació. Es van disparar un total de 300 dotzenes de coets F2 especial per a públic infantil de fins als 18 anys.

L’acte es va iniciar cap a les 22:00 hores a la plaça del Santíssim on tot el grup es va reunir per vestir-los amb casc i roba més adient per a la participació en aquests actes. A les 22:45 hores va tindre lloc el ja tradicional pasacarrer pel Carrer Major amb bengales de colors, fins a la Plaça d’Espanya on s’ubica la gàbia on es realitza la Cordà. En el recinte, els xiquets es van repartir en els 12 llocs on es van ubicar els caixons de coets. En cada caixó hi havia un membre de l’associació Amics i Amigues de la Cordà, responsable de donar la pólvora als xiquets i xiquetes.

L’Associació Amics de la Cordà d’Alaquàs coordina aquest acte implicant-se al màxim per tal que els xiquets i xiquetes gaudeixquen i facen un ús respectuós dels coets. Per això, els ensenyen com emprar-los i realitzen el control. Prèviament, els xiquets i xiquetes han hagut de realitzar el Curs de Consumidor reconegut com a Expert que imparteix la Policia Local d’Alaquàs i l’Associació Amics i Amigues de la Cordà.