Este dissabte, Ainara Juan Fernández ha sigut presentada a tot el poble d’Alberic com la Regina de Fira i Festes de Sant Joan i Sant Pere 2022. L’acte que va omplir de veïnes i veïns la plaça de la Constitució començava pocs minuts abans de les 23:00 hores amb la rebuda de d‘Ainara Juan per part de la corporació municipal a les portes del consistori.

Tot seguit, els periodistes alberiquenys Nyna García y Vicente Tafaner prenien la paraula per a donar inici a la cerimònia. La primera en pujar a l’entarimat va ser Elvi Gacía Marín, Regina des de 2019 a causa de la suspensió de la Presentació els dos darrers anys, acompanyada de les regidores de Festes de l’Ajuntament d’Alberic Isabel Beta i Carmen Humanes i del president de la Comissió, Javier Salom. Havent-se acomiadat de la regina de 2019 era el torn de la presentació de la Cort d’Honor d’Ainara Juan Fernández, la nova Regina de Fira i Festes d’Alberic.

Les festeres de 2022 van pujar a l’escenari juntament amb els seus acompanyants. Claudia Vanaclocha, acompanyada per José Luis Vanaclocha; Joana Mompó, acompanyada per Xavi García; Lua Canut, acompanyada per José Daniel Martorell; Mar Amorós, acompanyada per Ivan Miralles; Mar Cañete, acompanyada per Emilio Santamans; María Domínguez, acompanyada per Michel Ramírez; Marina Salmerón, acompanyada per Ferran Miquel; Natàlia Ribes, acompanyada per Josep Portero; Neus Doménech, acompanyada per Llorenç Hernández; Zaira Albarracín, acompanyada per Manel Martínez; Victoria Domínguez, acompanyada per Alberto Estero i Camila Córdoba, acompanyada per Manel Martínez completaven la Cort d’Honor.

Toño Carratalá, alcalde d’Alberic, i els patges de la Regina de Fira i Festes de 2022 (Luca i Dylan), van acompanyar Ainara Juan Fernández fins al centre, on Elvi García va imposar la banda i la corona que l’acreditaven com a nova Regina. Seguidament, Ainara Juan procediria a la imposició de bandes a les seues festeres.

Després de la imposició de bandes, i abans del parlament de l’alcalde del municipi amb el qual es donaria per conclòs l’acte, representants de diferents associacions d’Alberic es van acostar a l’escenari per a fer entrega d’un detall a la Regina. L’Associació de Carreters La Morera, la Societat Unió Musical Alberic, la Comissió Local Fallera, la Junta Local Fallera d’Alberic, les diferents falles del poble i els presentadors de la gala van felicitar públicament a Ainara Juan en la nit a partir de la qual Alberic torna a estar en festes.