• L’acte, convocat per l’Associació Cultural Mare de déu de l’Olivar d’Alaquàs, s’ha convertit enguany en un homenatge al que va ser “el cor i l’ànima del grup i del certamen” que va faltar el passat 12 de juny 

Alaquàs va celebrar el divendres 2 de setembre el lliurament dels premis de la XXXII edició del Certamen de Poemes Mare de Déu de l’Olivar convocat per l’Associació Cultural Mare de Déu de l’Olivar amb l’objectiu de retre homenatge a la patrona d’Alaquàs, fomentar la literatura i la cultura i contribuir a l’enriquiment artístic del municipi. Enguany el certamen ha estat dedicat a Jaume Sanz Perpiñán, membre de l’entitat que va faltar el passat 12 de juny.

En l’acte es va destacar la gran acollida que ha tingut enguany el certamen i es va posar en valor la qualitat artística de cadascun dels treballs. L’acte va ser un homenatge al que han considerat com “el cor i ànima del grup i del certamen, la seua columna vertebral, la persona que més responsabilitats i càrrega de treball n’assumia”. Per aquest motiu, els poemes distingits en cada modalitat van ser designats com a ‘Premi Jaume Sanz a la millora obra’ i el llibre està encapçalat per un dibuix que va presidir també el certamen i que ha sigut realitzat pel grafista i amic Ivan García Aguado. El cartell evoca també el record de Gerard Miquel Rosselló que va faltar l’any 2022 i per això la il·lustració de la coberta procedeix d’una de les vinyetes de l’auca que Gerard va dedicar a la Mare de Déu de l’Olivar. Hi va haver també un record per a mossén Josep Antoni Comes Ballester.

A aquesta nova edició del certamen s’han presentat un total de 41 treballs i ha comptat com sempre com a col·laboradors amb l’Ajuntament d’Alaquàs, la confraria de la Mare de Déu de l’Olivar, la parròquia i el col·lectiu Poetes d’Alaquàs, on pertanyen els quatre membres del jurat qualificador, Toni Saura, Maria Esteve, Pedro San Clemente i Natxo García.

Pel que fa a la modalitat A, poemesdedicats a la Mare de Déu de l’Olivar, el primer premi ha estat per a Miguel Ruiz Andreu per l’obra “Trobar-te”. El segon ha recaigut en Diego Caba García per “Contigo al cielo” i el tercer ha estat per a Adrià Hernández García per “Palmera, xiprer i olivera”. L’accèssit va ser per a Mariano Jurado Arcos per “Ella te espera…”. Aquests guardons han sigut patrocinats per la Confraria de la Mare de Déu de l’Olivar.

Respecte a la modalitat B, poemes inspirats en el poble d’Alaquàs o en qualsevol lloc de la comarca de l’Horta Sud, el primer premi ha estat per a Óscar Pérez Silvestre per “Si has de tornar, viatger”, el segon per a Pilar Latorre Morant per “Lletania de la Quarta Torre” i el tercer per a Carmen Poveda Talavera per “Oda a Alaquàs”. L’accèssit el va guanyar Manuel Argudo Álvarez per “Pasó la muerte”. Aquests premis han comptata amb el patrocini de l’Ajuntament d’Alaquàs.